10 найбільш примхливих кімнатних рослин: бережіться марних витрат

У гонитві за цікавими, красивими, незвичайними квітками садівники-аматори можуть натрапити на надто примхливі і складні у догляді. Не кожна людина має час, бажання і можливість приділяти багато часу домашнім рослинам. Трохи нижче ви знайдете 10 популярних кімнатних квітів, які вимагають багато уваги та турботи. Чи варто їх купувати, чи ні — вирішувати тільки вам, інформує Ukr.Media.

Цикламен

Сильно залежить від різких перепадів температур. Він схильний до видових хвороб і комах-шкідників, а тому вимагає регулярних обробок.

Медінілла

Досить швидко засихає листя, що свідчить про поганий догляд за рослиною. Їй не подобається сухе повітря, нерегулярний полив, пряме сонце, протяг і т. д. Це досить примхлива тропічна рослина, яка довго звикає до домашньої обстановки.

Пуансеттія

Не виносить надто спекотну погоду (особливо опалення взимку), майже не укорінюється живцями. Крім того, стебла, коріння та листя цієї рослини отруйні, а тому квітку не рекомендується тримати в будинку, де є маленькі діти та тварини.

Азалія

Доглядати в домашніх умовах за азалією досить проблематично. Рослину не можна тримати в приміщенні, що погано і не регулярно провітрюється, бо її квітки насичують повітря концентрованим ароматом. Сік азалії також отруйний. Квітка вимагає регулярний полив — «часто і потроху» — і розсіяне світло.

Гарденія

Належить до примхливих кімнатних рослин. Дуже довго та важко адаптується на новому місці, навіть якщо їй створені всі умови. Бутони обсипаються від будь-якого пересування горщика. Вимагає добре освітленого приміщення з розсіяним світлом та підвищеною вологістю. Абсолютно не терпить стрибків у температурі.

Селагінелла

Досить примхлива і недовговічна. Для комфортного життя рослині потрібно створити особливий мікроклімат з відповідним стабільним освітленням, ґрунтом, вологістю повітря і т.д.

Алоказія

Рослини вважатимуться невибагливим, якщо забезпечити всі умови. Обов'язкові часті обприскування та відсутність найменших прямих променів сонця (миттєво обгоряє). Якщо розсіяного світла недостатньо, квітка в'яне на очах.

Пеперомія

Рослина може швидко і різко загинути, якщо у приміщенні раптово впала температура. Також вона зовсім не виносить сухе повітря і перелив ґрунту — реакція настане негайно.

Калатея

Не переносить холод, перепади температур та протяги. Ця рослина може швидко загинути, якщо температура в приміщенні опустилася до 16 і нижче.

Маранта

Ще одна вимоглива тропічна рослина, проте, якщо забезпечити їй належний догляд, чудово зростатиме. Температура під час спокою не повинна бути нижчою за 15 градусів (краще — 18-20). Вимагає регулярного зволоження, як у природному середовищі.

Читайте також