3 головні помилки під час осінньої посадки тюльпанів: поради квітникарів

Квітникарі налічують близько 80 видів тюльпанів. Експерти назвали три найпоширеніші помилки під час посадки цих квітів восени у відкритий ґрунт, інформує Ukr.Media.

Посадка без урахування перших заморозків

Якщо садити тюльпани у вересні, цибулини стають сприйнятливими до сірої гнилі (грибок Botrytis). Садити під зиму теж не слід — цибулини зі слабкою кореневою системою не виживуть. Найкраще садити за 4-6 тижнів до перших заморозків. Це дозволить тюльпанам адаптуватися до ґрунту. Зазвичай посадка припадає на жовтень (для півночі країни) і листопад (південні регіони).

Дрібна посадкова ямка

Не можна просто встромити цибулину в землю, а навесні чекати на пишне цвітіння. Експерти рекомендують робити посадкову ямку на глибину в 3-4 рази більшу за саму цибулину. Наприклад, цибулину діаметром 3 см слід садити на глибину 10 см. Зверху потрібно залишити шар пухкого ґрунту. Посадкові ямки мають бути на відстані не менше 5 см одна від одної.

Відсутність добрив і мульчі

Садити тюльпани в бідний ґрунт — велика помилка. Як добриво найкраще використовувати перепрілий компост — його насипають на дно посадкової ямки, а потім навколо цибулини. Зверху можна насипати шар мульчі з соломи або кори листяних порід дерев. За допомогою мульчі тюльпани легше перенесуть холоди.

Читайте також