Баклажани плодоносять: чим їх необхідно підживити, щоб плоди були великими, а зав’язей стало ще більше

Підживлення кущів баклажанів під час плодоношення – найважливіший етап в житті рослини, тому що саме від нього залежить кількість і якість врожаю.

Перший урожай вже зібраний і рослинам потрібно додати поживних речовин, щоб які зав’язалися баклажани встигли вирости до холодів.

Якщо баклажани ростуть в теплиці, вони встигнуть зав’язати ще плоди і порадують нас рясним врожаєм. Дотримуючись балансу поживних речовин, ви будете збирати щедрий урожай, до самого кінця сезону.

Для постійного зростання плодів, баклажани потрібно регулярно поливати, під час росту плодів, потреба рослини у воді тільки збільшується.

У аномально спекотне літо варто баклажани поливати через день. 

Для підгодівлі баклажанів можна використовувати мінеральні або органічні добрива.

Для росту рослин і плодоношення, кущам баклажанів необхідний азот, калій, фосфор, бор і мікроелементи.

Ви можете використовувати комплексні добрива, які містять ці елементи, а можете самі зібрати добриво з суперфосфату, калійної селітри і борної кислоти.

Одну столову ложку суперфосфату, пів столової ложки калійної селітри і чайну ложку борної кислоти – на 10 літрів води. Добриво потрібно розчинити в невеликій кількості гарячої води, потім вилити в лійку і довести об’єм води до 10 літрів.

Поливати попередньо политі рослини, по літру підживлення під кущ.

Садівники радять для підживлення баклажанів під час плодоношення використовувати органо-мінеральний комплекс.

Для приготування розчину для добрива, одну столову ложку борофоскі розводжу в літрі гарячої води, розмішуйте до повного розчинення, виливайте в лійку.

Додайте в лійку один літр настою зеленої трави, долийте воду, довівши об’єм рідини до 10 літрів.

Отриманим розчином попередньо политі кущі, по літру під кожну рослину.

Борофоска містить фосфор, калій, кальцій, магній і бор, а в витяжці із зеленої трави – міститься азот в легко засвоюваній формі.

Цим добривом можна підгодовувати кущі баклажанів кожні два тижні, до кінця сезону.

Якщо ви противник мінерального підживлення, замість борофоскі можна використовувати попіл.

Для приготування підживлення з попелу – одну склянку попелу потрібно розчинити в літрі гарячої води, додати чайну ложку лимонної кислоти і вміст розвести в 9 літрах води.

Додати до розчину один літр збродженої трави і поливати по літру на рослину. Можна підживлення попелом і збродженою травою використовувати по черзі – тиждень попелом, наступний тиждень збродженою травою.

Для рясного врожаю, підживлення необхідно проводити кожні 14 днів, з моменту початку зав’язування плодів.

Важливо не перегодовувати рослини, помірне підживлення раз в два тижні абсолютно безпечне, і дозволить отримувати гарний урожай до самих заморозків.

Читайте також