Босоніжки на літо 2023: як вибрати взуття, щоб воно не тиснуло

Босоніжки - це, мабуть, найбільш практичне взуття на літо. У них є кілька головних переваг: по-перше, вони дозволяють ніжкам "дихати", а, по-друге, роблять образ більш жіночним.

Як повинні сидіти на нозі босоніжки - головні рекомендації

В першу чергу вам варто привести свої стопи в порядок - зробіть гарний педикюр, позбудьтеся мозолів і натоптишів, якщо вони є. І тільки потім вибирайте відкрите взуття.

  • Матеріал

При виборі взуття звертайте увагу на матеріал. Влітку краще віддавати перевагу шкірі. Це дуже важливий момент, тому що саме з таким матеріалом ваше взуття буде довше "жити", а також не буде проблем з ногами.

Замінник шкіри буде парити і викликати неприємний запах, а силікон або гума в літню пору будуть натирати ніжки, що загрожує болісними мозолями і ранами.

  • Розмір взуття

Якщо ви плануєте купити босоніжки онлайн і не знаєте, чи потрібно брати босоніжки на розмір більше, вивчіть спочатку таблицю розмірів. Деяке взуття може маломіряти або навпаки. Однак враховуйте і той, факт, що взуття повинно бути трохи більшим, ніж ваша стопа. В такому випадку пальці не будуть вилазити за носок, а п'ята не буде звисати з задника. Важливо: центр п'яти повинен бути по центру підборів босоніжок.

  • Час вибору взуття

Найкраще вибирати босоніжки саме в другій половині дня, бо ви встигнете розходитися, і тоді більш точно зможете підібрати модель і розмір, який підходить саме вам.

  • Фіксація

Якщо ви вибираєте взуття з ремінцями, то вони не повинні впиватися в шкіру, тим самим травмуючи її. Вони повинні вільно сидіти на стопі і щиколотці, при цьому фіксувати вашу ніжку, щоб вона не ковзала по підошві.

  • Невисокий підйом

При виборі босоніжок звертайте увагу і на підйом. Якщо він буде дуже високим, то вам буде незручно в них постійно ходити, та й ноги будуть швидко втомлюватися. А якщо вам потрібне повсякденне взуття, то, звичайно, краще віддати перевагу низькому ходу.

  • Відмова від плоскої підошви

Така підошва не здатна амортизувати удар п'яти об поверхню землі. В результаті у вас може з'явитися плоскостопість або артроз суглобів стопи. Щоб уникнути цих проблем, варто відмовитися від моделей з плоскою підошвою.

Як зрозуміти, що босоніжки не підходять - важливе правило

Якщо під час примірки ви розумієте, що вам максимально дискомфортно у взутті, то краще не купуйте його. Але, якщо вже так склалося, що спочатку вам все підійшло, але під час пішої прогулянки ви швидко починаєте відчувати втому ніг - значить, далі буде тільки гірше. 

 Босоніжки жіночі - дві топові моделі

У цьому сезоні на піку популярності будуть босоніжки на підборах і босоніжки на платформі. Насправді, це абсолютно різні моделі, які поєднуються з різними стилями одягу.

Наприклад, босоніжки на підборах можна носити під романтичні сукні, офісні костюми, під джинси.

А ось взуття на платформі більше підходить під casual або спортшик. Але і одна, і інша моделі повинні у вас бути, щоб ви з їхною допомогою могли створити більше яскравих образів.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви не тільки зробите свій образ неповторним, але і подаруєте ніжкам відчуття свободи і легкості.

Читайте також