Бутони троянд сохнуть, так і не розпустившись: причини та що робити, аби не втратити квітку

Троянди вимагають особливого догляду. Аби квіти гарно цвіли в саду, потрібно створити для них оптимальні умови. Якщо рослина відчуватиме нестачу певних речовин, то в неї починають засихати пуп’янки, що може стати серйозною проблемою.

Пуп’янки сохнуть із різних причин, серед яких можуть бути неправильний полив, захворювання, шкідники або несприятливий клімат. Потрібно знати, як виявити й усунути проблеми, а також, як забезпечити трояндам сприятливі умови для розвитку, щоб отримати пишне цвітіння.

Важливо дотримуватися правил поливу, вносити поживні речовини, боротися зі шкідниками та хворобами, знайти відповідне місце для посадки й стежити за кліматичними умовами.

Троянди люблять сонце. За нестачі світла вони погано розвиваються й не дають квітів. Не садіть кущі в тіні, інакше будуть опадати пуп’янки й листя. Однак також не можна, аби троянди постійно знаходилися під прямими сонячними променями. Сонце має освітлювати ділянку в першій половині дня.

Пуп’янки сохнуть від надмірної вологи. Корені починають гнити й рослина скидає пуп’янки. Також це може відбуватися й за нестачі вологи.

Шкідники, особливо попелиця, завдають великої шкоди трояндам. Якщо вчасно її не знищити, рослина втратить свої бутони.

Читайте також