Чим потрібно посипати цибулю, щоб вона не гнила та зберігалася всю зиму

Не в кожному будинку є підвал для зберігання цибулі, а для деяких незручності, пов'язані з походом до підвалу в зимові місяці, можуть стати серйозним стримувальним фактором.

Перш ніж приступити до зберігання, переконайтеся, що ви зібрали цибулю вчасно і дали їй як слід висохнути. Правильна сушка має вирішальне значення для тривалого зберігання, тому переконайтеся, що головки цибулі ретельно висушені, перш ніж рухатися далі. Секрет успішного зберігання цибулі полягає у створенні для неї відповідного середовища. Для цієї техніки вам знадобляться паперові пакети та звичайне борошно. Візьміть паперові пакети і вистеліть дно тонким шаром розпушувача, інформує Ukr.Media.

Це діє як природний поглинач вологи, допомагаючи запобігти надлишку вологи і подальшому гниттю. Почніть укладати цибулю в пакет, стежачи за тим, щоб між кожною цибулею було достатньо місця для забезпечення достатнього потоку повітря. Заповнивши пакет шаром цибулі, злегка присипте його борошном. Цей шар борошна діє як додатковий поглинач вологи і допомагає створити бар'єр проти накопичення вологи. Якщо у вас великий урожай цибулі, ви можете створити кілька шарів в одному пакеті.

Просто чергуйте шари цибулі та борошна. Не забудьте ретельно запечатати пакет, щоб запобігти потраплянню вологи. Поєднання розпушувача і борошна створює мікросередовище всередині паперового пакета, несприятливе для росту цвілі і бактерій, що викликають гниття. Борошно і розпушувач працюють разом, щоб поглинути зайву вологу, яку цибуля може виділити природним шляхом, запобігаючи її вогкості та гниттю. Цей метод також зводить до мінімуму ймовірність передчасного проростання цибулі під час зберігання.

Читайте також