Для чого досвідчені господині посипають кухонну губку сіллю

Що ми тільки не робимо, щоб утримувати в чистоті кухонне приладдя. При цьому ми частенько витрачаємо чимало часу і сил, а результат все одно залишає бажати кращого. А ось просунуті господині подібних проблем не мають! Вони вже давно придумали чимало лайфхаків, що полегшують наш побут. Знаємо їх і ми, інформує Ukr.Media.

Так, наприклад, час від часу господині посипають губки для миття посуду сіллю. Навіщо вони це роблять, ви дізнаєтеся з сьогоднішньої статті.

Для чого посипати кухонну губку сіллю?

Губки, якими ми миємо посуд, в процесі їх використання не просто зношуються і втрачають вигляд. Ці поролонові вироби стають сприятливим середовищем існування для багатьох бактерій, які там благополучно розмножуються. І далеко не всі вони нешкідливі для людини. Саме тому не варто нехтувати дезінфекцією кухонного приладдя.

Багато господинь вирішує цю проблему так: вони обдають губку для миття посуду закипілою водою з чайника і залишають в ній на кілька хвилин. А деякі навіть проварюють губки, щоб знищити бактерії, що їх заселяють. І дійсно після такої обробки не виживає жоден мікроб!

Тільки ось і поролон після перебування в окропі буквально розповзається на очах.

Такою губкою посуд якісно не помиєш! Ось і доводиться відправляти її у відро для сміття завчасно.

Таке марнотратство багатьом не подобається! Тому для дезінфекції кухонних губок просунуті господині придумали лайфхак. Завдяки цій побутовій хитрості і бактерій на поролоні не залишається, і сам виріб не приходить в непридатність.

Щоб продезінфікувати поролоновий виріб без шкоди для нього, робіть так:

  1. Опустіть губку в глибоку миску.
  2. Рясно посипте її кухонною сіллю.
  3. Потім залийте оцтом. Використовуйте для цієї мети не оцтову есенцію, а звичайний білий оцет з концентрацією 9%.
  4. Залиште губку в оцтово-сольовому складі на 15 хвилин.
  5. Переверніть поролоновий виріб на іншу сторону і залиште ще на 5 хвилин.
  6. Помийте губку в чистій воді. І вуаля — вона знову готова до використання!

Цю маніпуляцію рекомендується здійснювати з періодичністю 1 раз в 7 днів.

Як ви розумієте, регулярна дезінфекція дозволяє продовжити термін безпечної експлуатації губки, але від зносу її не рятує. Тому вчасно міняйте виріб з поролону, не чекайте, коли він розпадеться на шматочки прямо в ваших руках.

Заміну старої губки на нову робіть 1 раз в 3-4 тижні. А ось якщо ви нехтуєте дезінфекцією, то робіть це ще частіше — 1 раз в 10-14 днів.

Як ще можна продезінфікувати губки для миття посуду?

Крім лайфхаку з сіллю є й інші ефективні способи, що дозволяють продезінфікувати поролоновий виріб, призначений для миття каструль і тарілок:

  • Знищить бактерії на губці, відправивши її в мікрохвильовку. Для цього змочіть поролон у воді і відправте його в піч на 1 хвилинку. Потужність — максимальна.
  • Після перебування в посудомийній машині (програма — тривала мийка при високій температурі плюс сушка) губка стане як нова. Жодного мікроба ви на ній не виявите!
  • Замочування в розчині, приготованому на основі відбілювача, теж чудово впорається із завданням. Вся патогенна мікрофлора буде знищена. Не залишайте поролон в цьому засобі довше, ніж на 1 хвилину, і не забудьте його добре промити після нього.
  • Тривале замочування в оцті теж дає хороший ефект. В оцтовій ванні губка повинна провести не менше 10 годин.

Тепер ви знаєте, для чого посипати губку сіллю. Беріть на замітку цей лайфхак і не забудьте розповісти про нього подругам.

Читайте також