Догляд за помідорами черрі у відкритому ґрунті в серпні: поради

На багатьох грядках українців почали з`являтися сорти міні-томатів. Помідори черрі красиво виглядають на овочевій тарілці та смакують багатьом через приємний смак. Ці томати нагадують гірлянди або ж виноград та слугують прикрасою городу.

Однак, для їх вирощування потрібно дотримуватися правил - правильний полив, пасинкування та підживлення.

Пасинкування кущам черрі необхідне, але перш ніж його здійснювати, уважно огляньте гудиння. До зав'язі плодів пасинкуванням захоплюватися не варто, але коли почнуть формуватися плоди, уважно спостерігайте за появою відростків і вчасно їх прибирайте, щоби кущ не годував непотрібні органи.

Полив помідорів черрі потрібен щоденний, але витрата води має бути помірною: зайва волога дасть про себе знати тріщинами на томатах, водянистою текстурою та блідим кольором плодів.

Оптимальний склад підживлень для черрі досить складний, оскільки містить безліч елементів. Для того, щоби приготувати його самостійно, потрібні навички та спеціальні знання. Новачкам же для цієї мети простіше скористатися придбаними в спеціалізованих магазинах добривами Ефектон або Кеміра – збалансованими сумішами, що сприяють зростанню та розвитку томатів. Уносять мінеральне підживлення до появи зав'язі, а в подальшому досить буде посипати ділянку з черрі деревною золою 1 раз на тиждень.

Збирають помідори черрі будь-якого сорту в міру дозрівання плодів. 

Читайте також