Гниють яблука на дереві: поради, як позбутися цієї проблеми

Часто садівники навіть при правильному догляді, стикаються з такою проблемою, як гниття яблук прямо на дереві. Найчастіше, причиною цього явища є хвороби.

Пропонуємо дізнатися, чому гниють яблука та як позбутися цієї проблеми.

  1. Хлороз — це хвороба рослин, при якій листя втрачає зелений колір та стає жовто-бліде через порушення процесу утворення хлорофілу в листі спричинене уповільненим фотосинтезом. Це захворювання є частою причиною гниття яблук як зовні, так й всередині.

Вирішити цю проблему можна за допомогою залізомістких добрив.

Необхідно придбати в спеціалізованому магазині будь-яке добриво із вмістом заліза, наприклад, залізний купорос. На основі даного добрива потрібно приготувати розчин — на 5 л. води 150 гр. залізного купоросу та обробити ним хворі яблуні.

  1. Моніліоз або плодова гниль — це небезпечне грибкове захворювання, яке вражає плодові дерева. Якщо яблуня вражена цим захворюванням, то на яблуках з’являються коричневі плями й вони згодом починають сипатись з дерева.

Позбутися цієї проблеми можна за допомогою розчину на основі цираму —  на 5 л. води 50 гр. фунгіциду та цинебу — на 5 л. води 225 гр. Фунгіциду. Готовим розчином необхідно обробити дерева щонайменше 2 рази з інтервалом в 14 днів.

  1. Парша — це інфекційне захворювання дерев, яке проявляється у вигляді бурих плям на різних частинах рослини.

Якщо яблуня страждає на паршу, тоді потрібно негайно провести обробку розчином карбаміду — на 5 л. води 300 гр. добрива та прибрати опале листя яблуні.

Читайте також