Іщук, Харчук, Романюк, Піщанський і Коваль: які статки у голів п’яти РДА Рівненщини

До 1 червня чиновники повинні були подати декларації про доходи за минулий рік. Наші журналісти вже повідомляли про статки голів Демидівської, Дубровицької, Здолбунівської, Володимирецької, Млинівської, Корецької РДА. Учора ми повідомляли про немалі статки голови Рокитнівської РДА.

Нині аналізуємо статки голів Березнівської, Гощанської, Острозької, Дубенської і Костопільської районних державних адміністрацій.

Відтак, згідно із декларацією, у власності Олега Піщанського є дві земельні ділянки в селі Біла Криниця Рівненського району, їх площа 1 000 та 2 641 квадратних метрів. Вони були придбані в один день в 2014 році. Також голова Березнівської РДА володіє квартирою у місті Березне на 60 «квадратів», яку придбав у 2018 році.

У користуванні пана Піщанського легковий автомобіль Ford Focus 2004 року, який є власністю Сергія Залужного. Із доходів голови РДА зазначено 228 088 гривень зарплати, 68 тисяч гривень, взятих у кредит.  

Василь Романюк, голова Гощанської районної державної адміністрації, задекларував у співвласності з дружиною квартиру на 35 квадратних метрів у Рівному. Також нинішній голова Гощанської РДА має земельну ділянку на 1800 «квадратів» у Горбакові, вказаний і будинок у цьому населеному пункті, пан Романюк зареєстрований.

У Рівному голова РДА має у безоплатному користуванні житловий будинок на 176 кв. метрів.

У власності Василя Романюка – два автомобілі: Hyundai Sonata 2006 року випуску, Renault Master 2010 року. Вказано, що у користуванні сім’ї Романюка є ще MERCEDES-BENZ VIANO. Дружина голови Ольга володіє 90% корпоративних прав у ТОВ МВКОМ. Компанія займається торгівлею комп'ютерами, периферійним устаткуванням і програмним забезпеченням.

Із доходів сім’ї Романюк – майже 70 тисяч гривень зарплати у МВКОМ отримав Василь Романюк і ще 75 тисяч гривень державної та соціальної матеріальної допомоги отримала дружина. Із готівкових коштів у голови РДА 56 тисяч доларів, 5 тисяч євро, 150 тисяч гривень. На банківських рахунках Василя Романюка трохи більше 10 тисяч гривень.

Олександр Харчук, голова Острозької райдержадміністрації, має квартиру в Острозі на 69 метрів квадратних і земельну ділянку на 30 квадратних метрів тут же. Пан Харчук також будує гараж у райцентрі. Транспортних засобів у голови РДА немає.

У 2019 році Олександр Харчук заробив у відділі освіти Острозької РДА трохи більше 120 тисяч гривень, майже 23 тисячі гривень за роботу за сумісництвом у Національному університеті «Острозька академія». Його дружина Юлія також працює у цьому закладі і минулого року заробила майже 275 тисяч гривень.

Згідно із декларацією голови Дубенської районної державної адміністрації Володимира Іщука, у його власності немає нічого. Його дружина Оксана має квартиру на 65 «квадратів» у місті Дубно і земельну ділянку на 15 010 квадратних метри у селі Іваннє Дубенського району. Транспортних засобів у членів сім’ї немає.

У 2019 році ще тоді на посаді першого заступника голови Дубенської РДА Володимир Іщук заробив майже 255 тисяч гривень. Дружина отримала соціальних виплат і субсидій на 27 тисяч гривень.

Голова Костопільської РДА Олександр Коваль має у співвласності із батьками квартиру на 69 квадратних метрів у Костополі. Мати голови має гараж тут же. Також, згідно із декларацією, батько очільника району користується земельною ділянкою Костопільської міської ради. Також у власності сім’ї дві земельні ділянки в селищі Соснове Березнівського району, вони зазначені як невідчужена спадщина.

Із транспортних засобівOpel Astra H (автівка матері, якою користується голова РДА). Зазначено, що Олександр Коваль користується BMW Х5, автомобіль є власністю Юлії Пилипюк.

Мати голови РДА Любов заробила за минулий рік майже 108 тисяч гривень у КП "Костопількомуненергія" і  ще майже 5 тисяч гривеньстрахових виплат. Батько, за роботу в ПП «Дизайн», заробив 138 тисяч гривень за рік. Дружина голови РДА отримала минулоріч майже 13 тисяч гривень виплат на дитину.  За роботу в Костопільській райдержадміністрації Олександр Коваль отримав 316 тисяч гривень. Наявність готівкових коштів у сімейства не зазначена.

Читайте також про статки заступників голови Рівненської ОДА - Ювелірні вироби, цінні папери й елітні автівки: що у деклараціях заступників голови Рівненської ОДА.

Фото - відкриті джерела.

 

 

Читайте також