Хвороба, про яку мовчать: чим небезпечний простатит і як його лікувати?

Фото з відкритих джерел

Чоловіки середнього і старшого віку у певний період свого життя можуть стикатись із таким захворюванням як простатит. Це – запалення передміхурової залози, яка відповідає за вироблення рідини, що живить і транспортує сперму, забезпечуючи фертильність чоловіка.

Хворобу можна «приборкати» з допомогою консервативного лікування. Сучасний фармакологічний ринок пропонує широкий вибір препаратів для лікування. Зверніть увагу, що ліки від простатиту бувають у формі ректальних свічок, таблеток, капсул, а також розчини для ін’єкцій. 

https://www.add.ua/ua/medicamenti/urologicheskie-preparaty/prostatit/  

Найбільш поширені причини простатиту

  1. зниження імунітету;
  2. часті запори;
  3. переохолодження організму;
  4. наявність інфекцій, що передаються статевим шляхом;
  5. сидяча робота, малорухливий спосіб життя. Внаслідок чого погіршується кровообіг у організмі.

Фахівці американського Національного інституту діабету та травних і ниркових захворювань визначили, що саме простатит – це найбільш поширена хвороба серед чоловіків, молодших 50-ти років. Дослідження показали, що останнім часом це захворювання діагностують у все більшої кількості молодих чоловіків.

Про простатит можуть свідчити такі симптоми:

  • Дискомфорт у нижній частині живота. Це може бути біль у мошонці, передміхуровій залозі, також у попереку та нижній частині спини;
  • Болюча еякуляція. Для чоловіка важлива регулярна статева активність, бажано уникати тривалих перерв у сексі;
  • Часті позиви до сечовипускання. Збільшена простата може тиснути на сечовий міхур.
  • Біль при дефекації та сечовипусканні. Болісні відчуття можуть бути постійними чи періодичними;
  • Кров у сечі, мутна сеча. Наявність крові у сечі та причину її появи точно може встановити уролог після результатів аналізів;
  • Знижена потенція. На це також впливає постійна перевтома, зловживання алкоголем, паління, малорухливий спосіб життя, надмірна вага, авітаміноз, радіаційне та електромагнітне опромінення, депресія та вік.

Встановити точний діагноз вам допоможе лікар. Для цього він повинен врахувати всі скарги пацієнта, зробити аналіз крові, сечі, секрету простати, УЗД передміхурової залози. Невід’ємною процедурою при діагностуванні простати є пальцеве дослідження передміхурової залози. Несвоєчасне звернення до уролога може призвести до хронічного простатиту.

Придбати ліки від простатиту нині дуже просто, а їх різноманіття дозволить обрати найбільш прийнятні для вашого стану здоров’я та гаманця.

Читайте також