Кремль відмовляється від "денацифікації": росіяни не розуміють, що це - ЗМІ

У своєму зверненні 24 лютого Володимир Путін назвав головними цілями так званої "спецоперації" "демілітаризацію" та "денацифікацію" України. Проте, за даними соціологів" росіяни не розуміють значення цього терміну та не можуть його пояснити. 

Про це повідомляє видання "Проект". 

- Майже одразу з'ясувалося, що термін – невдалий. Приблизно через тиждень після початку війни Кремль попросив своїх соціологів провести закриті телефонні соцопитування, у тому числі з питанням ставлення росіян до основних тез пропаганди. Чотири співрозмовники «Проекту» — високопоставлений медіаменеджер та близькі до Кремля соціолог та політтехнологи — стверджують, що респонденти не змогли до ладу пояснити, що означає «денацифікація». Крім цього людям було складно навіть вимовити це слово, каже один із співрозмовників, - повідомляють журналісти. 

Співрозмовник скаржиться, що після цього почався бардак – щотижня шукали нові слова, але нічого вдалого підібрати не вдалося

У підсумку влада вирішила різко скоротити використання слова «денацифікація» в ефірі, але зовсім відмовитися від нього було неможливо — не можна просто забути озвучену президентом мету.

Це добре видно за ефірами програми «Вісті тижня» Дмитра Кисельова. У першому після початку війни випуск він не менше семи хвилин пояснював сенс «денацифікації». Але вже у квітневих випусках він або не використовував термін взагалі, або робив це раз за весь випуск. 

Нагадаємо, як раніше повідомлялось, Володимир Путін 9 травня може офіційно оголосити війну Україні. 

 

Читайте також