Куди покласти зелені помідори, щоб вони швидко почервоніли

Вирощені помідори необхідно правильно зберігати, лише тоді вони зможуть швидко дозріти.

Слід зазначити, що збирати помідори з кущів можна лише тоді, коли вони досягнуть технічної стиглості. Це означає, що томат виріс до необхідного розміру і починає змінювати колір. Тому багато дачників зі стажем вважають за краще знімати ще зелені плоди і залишати їх на дозрівання в будинку. Це допомагає зберегти врожай, оскільки в середині серпня виникає ризик зараження томатів фітофторозом.

Для якнайшвидшого дозарювання плодів, необхідно створити їм ідеальні умови. Перш за все, потрібно дотримуватися температурного режиму. Будь-які помідори погано переносять низькі температури. Навіть дозрілі томати не слід зберігати в холодильнику. Найкраще помідори укласти в темному, сухому і теплому місці з температурою близько +25 градусів.

Зазвичай плоди укладають у ящики шарами, перекладаючи їх газетами або папером. Ящик можна поставити на полицю, а потім щодня перевіряти томати на дозрівання. Зазвичай, в таких умовах помідори стають червоними в найкоротші терміни. Дозрілі плоди відправляють у переробку або з'їдають у сирому вигляді

За джерелами Ukr.Media.

Читайте також