Лукашенко заявив, що Україна пропонувала укласти пакт про ненапад

24 січня Лукашенко заявив для журналістів, що нібито "Україна пропонувала укласти пакт про не напад".

Про це пише БЕЛТА.

Самопроголошений президент Білорусі розповів, що занепокоєний ситуацією, котра складається навколо його країни. Також Лукашенко наголосив, що "завдяки (росії - ред.) Білорусь вистояла у 2020 році і вистоїть зараз".

Також він звернув увагу на те, що народу потрібно згуртуватись аби зробити все можливе, щоб був мир та над їх країною не літали ракети або ж бомби. 

 "Нам треба згуртуватися зараз, щоб вижити, щоб, не дай Боже, тут не літали ракети і не кидали на нас бомби", - заявив Олександр Лукашенко.

Глава держави зазначив, що Захід не відмовився від своїх планів щодо Білорусі, а в Україні "продовжують готувати бойовиків та екстремістів".

"Не знаю, навіщо це українцям. З одного боку, просять нас, щоб ми в жодному разі не воювали з Україною, щоб наші війська туди не рухалися. Пакт про ненапад пропонують укласти. А з іншого боку, готують цю гримучу суміш і озброюють їх. Польща, Литва взагалі очумілі. Навіщо це їм треба? Не зрозуміло. Тому ми змушені жорстко реагувати. Нам по периметру вистачає питань - і в повітряному просторі, і на землі, зелений кордон.  А ще всередині нам хтось створюватиме? Тому реакція на ось цю внутрішню не опозицію, а екстремістів - вилізли з-під плінтуса, не вилізли - буде жорстка. І нехай не ображаються: ми попереджали", - наголосив білоруський лідер. 

Читайте також