На півночі Рівненщини відновлять ремонт дороги до кордону з Білоруссю

Керівництво Рівненщини має намір продовжити ремонт дороги регіонального значення Р-76 у Зарічненському районі. У 2018 році було виконано частину робіт з реконструкції дорожнього полотна та зняття існуючої бруківки між селами Прикладники та Мутвиця. За рахунок коштів з митного експерименту вищезазначену дорогу тоді відремонтували частково, витративши 79 мільйонів гривень.

У цьому році планують провести подальші процедури закупівлі та розроблення проектно-кошторисної документації з поточного та середнього ремонту даної дороги. Про це заявив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Нагадаємо, очільник Рівненщини Віталій Коваль кілька місяців тому говорив про плани щодо переведення КПП «Прикладники» на кордоні з Білоруссю у статус міжнародного. Поки пункт пропуску є міждержавним і його можуть перетинати лише українці та білоруси.

– Це дійсно важливий фактор для Рівненської області – відкриття міжнародного пункту пропуску з Білоруссю. У результаті зміни інфраструктури, яку ми підготуємо, збільшаться митні платежі у бюджет області та державний бюджет. Це одне із завдань, яке ми будемо делегувати і працювати спільно з Кабінетом Міністрів України, – розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

На сьогодні єдиний міжнародний пункт пропуску на території Рівненщини знаходиться у Городищі Дубровицького району.

Читайте також