Навіщо господині додають сіль під час прання та яка від цього користь

Досвідчені господині використовують кам’яну сіль не тільки в кулінарії, але й в побуті. Сіль — це чудовий та ефективний засіб, який можна додавати під час прання. Існує кілька способів, як можна додавати сіль: прямісінько в барабан разом із речами, у відсік для порошку або заздалегідь замочити речі у сольовому розчині.

Розмір та кількість солі

Для прання краще використовувати звичайну кам’яну сіль з великим розміром зерен. Знадобиться лише 1 ч. л. солі на одне прання при температурі води 80-90 градусів.

Чим корисна сіль для речей

Сіль має безліч чудових переваг, серед яких: збереження та відновлення яскравості кольорових речей, пом’якшення грубих рушників, поліпшення якості прання, тощо.

Чим корисна сіль для пральної машини

Додавши сіль під час прання речей, можна вирішити відразу кілька проблем: позбутися неприємного смороду, накипу, грибка та бактерій, що утворилися всередині пральної машини й в барабані.

Чим корисне прання із сіллю для людини

Прати речі з додаванням солі дуже корисно для тих людей, які мають алергію. Завдяки солі, речі краще виполіскуються, на них не залишається миючий засіб та розводи, особливо, при використанні режиму швидкого прання.

Читайте також