Не бояться заморозків: які культури можна сіяти в березні

Початок весни — плідний період для городників. Уже в березні люди розпочинають активні роботи на своїх ділянках. І якщо земля розмерзнеться, то цілком спокійно можна висівати деякі культури, що не бояться холоду.

Що можна сіяти в березні

На початку весни можна сіяти різні овочі, зелень, квіти. Деякі з них можна висаджувати прямо у відкритий ґрунт, а інші - спочатку на розсаду й лише потім пересаджувати на грядки.

Горох і квасоля

Бобові культури можна висівати у відкритий ґрунт наприкінці березня, коли земля прогріється до 5°-6° C.

І горох, і квасоля збагачують ґрунт азотом, покращують його структуру та пригнічують зростання бур'янів. Вони також є корисними продуктами, що містять білки, вітаміни й мінерали.

Редиска, редька, дайкон, буряк

Коренеплоди можна висівати, коли ґрунт прогріється до 8°-10° C. Як відомо, ці овочі мають малий вегетаційний період і можуть давати врожай через 20-30 днів після посіву.

Петрушка, цибуля на зелень, кріп, щавель

Насіння зелені можна опускати в ґрунт уже на початку березня. Достатньо того, щоби земля прогрілася до 3°-5° C. Ці рослини морозостійкі та можуть витримувати невеликий мінус.

Петунії, чорнобривці, айстри та гладіолуси

Ці квіти можна висівати в березні, але спершу на розсаду, щоби потім висадити їх у клумби чи горщики. Вони прикрасять сад своїми яскравими барвами, а ароматами - приваблять бджіл, метеликів і птахів. Такі квіти пізніше можна зрізати та складати з них букети.

Як правильно сіяти та висаджувати рослини

Варто враховувати всі умови перед висадкою рослин у відкритий ґрунт на початку березня. Зокрема, потрібно звертати увагу на добову температуру, яка має бути не нижчою за 5° C.

Також важливим є рівень вологості повітря та ґрунту. У цій справі можна керуватися і місячним календарем, враховуючи сприятливі та несприятливі дні для посадки культур у ґрунт.

Читайте також