Ніжні млинці з бринзою та руколою: секрети приготування апетитної страви

Ніжні млинці, які тануть у роті – це страва, яку обожнюють і дорослі, і діти. Вже кілька століть вона прикрашає столи українських родин. З часом різноманітність начинок значно збільшилась. Тепер же можна приготувати як солодкі, так і солоні млинці. Найчастіше в Україні можна зустріти традиційні млинці з бринзою, з солодким кисломолочним сиром, куркою та грибами. Це – найбільш поширені види цієї страви у Західній частині країни, зокрема.

Кожна господиня прагне здивувати і потішити своїх рідних чи гостей новими варіаціями цієї страви. Один із таких варіантів – Млинці з бринзою та руколою. Для їх приготування потрібні інгредієнти, котрі точно є на кухні в кожної української господині. А процес приготування простий та швидкий – з ним впорається навіть початківець.

Інгредієнти для тіста:

  • Пшеничне борошно – 250 грам;
  • Молоко – 700 мл;
  • Цукор – 45 г;
  • Сіль – 5 г;
  • Рослинна олія – 120 г;
  • Яйця курячі – 3 шт;
  • Свіжий шпинат – 100 г;
  • Майонез «Торчин» – 60  г.

Як готувати тісто для млинців

У глибокій тарілці змішати всі сипкі складові - борошно, цукор, сіль.

Наступним кроком додайте до сипкої маси яйця, олію та майонез. Все разом потрібно ретельно вимішати, аби отримати однорідну масу.

Для того, аби тісто для млинців стало рідким, дрібною цівкою додайте до інших інгредієнтів молоко. Воно повинне бути кімнатної температури. У цей час все потрібно інтенсивно перемішувати.

Отриману рідку масу відставте в сторону і блендером подрібніть зелений шпинат.

Наступний крок – перемішайте збитий шпинат із рідкою масою для млинців.

Після того, як отримали зелену рідку масу, можна починати випікати. Розігрійте пательню і налийте туди невелику кількість заготовки.

Порада: для того, аби млинці були рівномірно пропечені, розподіляти тісто на пательні потрібно від центру до країв круговими рухами. Довго випікати не потрібно – як тільки тісто «прихопилось» - переверніть млинець на іншу сторону. Після цього потримайте його на пательні ще секунд 20-30 і знімайте. Такі рухи потрібно повторити зі всім іншим тістом.

Інгредієнти для начинки млинців із бринзою та руколою:

  • Козиний сир;
  • Майонез;
  • Горіхи;
  • Мед;
  • Листочки свіжої руколи.

Готуючи начинку, у першу чергу потрібно змішати бринзу та майонез. Пропорції обох залежать від кількості начинки, яка вам потрібна. У кінцевому результаті у вас повинна вийти кремоподібна намазка.

Горіхи потрібно подрібнити: блендером, ножем чи в ступі.

Затим цією масою намажте млинець і покладіть туди подрібнені горіхи, полийте медом та додайте кілька листочків свіжої руколи. Потім млинець потрібно згорнути. Найкраще млинці із бринзою та руколою подавати у вигляді трикутничків.

Млинці з бринзою – ідеальні для сніданку, перекусу чи «родзинки» святкового столу.

Поради з приготування млинців

  1. Якщо ви хочете отримати більш підсмажені млинці, додайте більше цукру і навпаки – щоб млинці були білішими, цукру повинно бути зовсім трішки.
  2. Пательню найкраще обрати з антипригарним покриттям. Перед випіканням млинців достатньо лише трішки змазати олією чи, як робили наші пращури, змазати салом. Це на смак не впливає.
  3. Щоби млинці не рвались у процесі приготування, дайте готовому тісту постояти 10-15 хвилин. Цього часу достатньо, аби розійшлась клітковина.
  4. Якщо борошно додавати невеликими порціями, тісто вийде однорідне і без грудочок.
  5. Температура інгредієнтів не має значення. Вони можуть бути як із холодильника, так і кімнатної температури.
  6. Жирність молока впливає на насиченість смаку млинців.

Млинці можна подавати у вигляді рулетів, конвертів чи трикутників. Можна спробувати різні начинки з різними варіантами подачі.

Читайте також