Осінні хитрощі проти колорадського жука: що зробити восени, щоб позбутися шкідника назавжди

Після збирання картоплі можна скористатися кількома способами, які допоможуть позбутися колорадського жука. Ще до збирання врожаю слід скосити бадилля, зібрати та спалити, це позбавить шкідників корму, коли вони почнуть готуватися до зими, інформує Ukr.Media.

Позбутися комах на кілька років допоможе рясний полив ґрунту 4-відсотковим розчином курячого посліду. На одну сотку потрібно близько 80 відер. Через тиждень ділянку треба перекопати.

Ще один спосіб — глибоке перекопування ділянки пізньої осені. При цьому корисно буде внести цибулеве або часникове лушпиння. Колорадські жуки, які вже сховалися на зимівлю, просто загинуть.

Також можна рівномірно розкидати на ділянці золу. А осінній полив водою з аміаком, яка до того ж є і добривом, призведе до загибелі від 80 до 100 відсотків жуків.

Ще один нехитрий спосіб — приманка. Після збирання картоплі, на аркуші заліза або поліетилені потрібно розкласти відходи від її переробки, розчавити, розмазати та залишити на день. Сюди зберуться всі жуки, які не вирушили на зимівлю. І знищити їх буде неважко, а наступного року клопоту з ними буде значно менше.

Читайте також