Осінній догляд за туями: обрізка, полив і підживлення

Туя є популярним хвойним вічнозеленим деревом або чагарником, що належать до сімейства кипарисові. Підготовка до зими такого хвойника повинна бути почата ще до настання сильних морозів.

Особливості осіннього догляду за туями

Основні заходи по догляду за декоративною рослиною в осінній період спрямовані на зміцнення імунітету та підготовку до зимових морозів. Щоб хвойник легко пережив зиму, його потрібно забезпечити правильної агротехнікою.

Режим поливу туї восени

Посаджена в осінній період культура потребує зрошувальних заходах і дощуванні в рівноцінних весняним саджанців обсягах. Молоде рослина сильно потребує наборі достатньої кількості вологи, що позитивно позначається на перезимівлі. Якщо восени відзначається достатня кількість атмосферних опадів, то поливи повинні бути скорочені практично до мінімуму або припинені повністю.

Обрізка

Обрізку необхідно виконувати виключно в суху погоду. Надземна частина може бути обрізана з метою пірамідальної, колоновидною або кулястої форми, а сорт "Смарагд" найчастіше використовується для спіралеподібних і шахових садових фігур. Попередньо виконується уважний огляд крони, і візуальне визначення бажаної форми надземної частини хвойника.

Правила осінньої підгодівлі туї

Удобрювати рослина безпосередньо після висаджування на постійне місце абсолютно немає необхідності, якщо всі відповідні підгодівлі і добрива були внесені в посадкову яму. Оптимальним варіантом є підживлення навесні або влітку.

На ділянках, які характеризуються бідними грунтами, рослинам необхідне підживлення повноцінними комплексними добривами. В осінній період підживлювати рослини не рекомендується, так як в цьому випадку відзначається надлишкове розвиток пагонів і гілочок, які не встигають повністю сформуватися до зимових холодів. Такі хвойники при сильних заморозках часто гинуть.

Читайте також