Оцтова кислота - ефективна підгодівля для огірків: грядка не жовтітиме і плодоноситиме до осені

Засіб, який активно використовується як у кулінарії, так і прибиранні будинку та пранні речей, може стати і відмінним помічником на городі. Йдеться про оцтову кислоту, яка не тільки є чудовим підживленням, а й захищає культури від набігів шкідників та захворювань.

Наприклад, огіркам оцет потрібен для того, щоб коренева система рослин краще справлялася із засвоєнням кальцію та калію. Крім цього, цей засіб не дає розвиватися грибковим інфекціям, внаслідок чого огіркові грядки не стануть жовтими.

Щоб підгодувати огірки під корінь, достатньо однієї склянки 9% оцту. Розведіть його в 10 літрах води та можете приступати до поливу. Цей розчин можна вдосконалити шляхом додавання попелу або меленої яєчної шкаралупи. Візьміть склянку попелу або шкаралупи і покладіть у порожнє відро. Сюди ж влийте склянку оцтової кислоти і пару склянок води і відставте на 1 день.

Доведіть суміш водою до об'єму в 10 літрів, добре перемішайте і полийте огірки. Під кожен огірок необхідно вилити по літру підживлення. 3 підживлення за сезон з інтервалом у 2 тижні призведуть до того, що огіркова грядка плодоноситиме до холодів.

Читайте також