Підживлення моркви: які добрива вносити, аби виросла велика й соковита

Морква не вимагає особливого догляду, її можна вирощувати в різних ґрунтах, але вона потребує підживлення.

Азот є одним із найважливіших елементів для моркви, особливо під час росту. Він активізує нарощування зеленої маси, що сприяє забезпеченню коренів поживними речовинами.

Уперше азот уносять через 14-21 день після появи сходів.

Для другого підживлення використовують аміачну селітру або сечовину. Розведіть 20 грамів препарату в 10 літрах води й полийте моркву.

Добрива вносять між рядами або точково поряд із рослинами, щоби не допускати прямого контакту з коренеплодами. Надмірна кількість добрив може нашкодити рослинам.

Калій і фосфор сприяють розвитку моркви. Завдяки цим елементам формуються міцні та здорові корені, покращується смак і структура. Калій і фосфор уносять у другій половині періоду вегетації, коли активно формуються коренеплоди. Зазвичай термін припадає через 6-8 тижнів після появи сходів. Використовуйте суперфосфат і сульфат калію. Знадобиться 30 грамів суперфосфату та 15 грамів сульфату калію на 10 літрів води. Поливайте рослини в міжрядді або через крапельний полив, аби поживні речовини рівномірно розподілилися та зменшився ризик опіків кореневої системи.

Читайте також