Підживлення троянд перед цвітінням: яке саме добриво треба внести та як правильно це робити

Щоб троянди були пишними та здоровими, потрібно добре за ними доглядати та обов’язково вносити підживлення. Фосфор допомагає рослинам формувати бутон, а азот — нарощувати зелену масу.

Однак, не варто вносити забагато добрив, інакше рослина може отримати опіки.

Мінеральні добрива

У спеціалізованих магазинах можна придбати мінеральні добрива. Їх вносять в суху погоду у вечірній час, коли бутони починають набухати.

Щоб троянда швидше почала квітнути та давала більше бутонів, потрібно внести фосфорно-калійні добрива. Також, це зміцнить імунітет рослини. Для насичення рослини корисними речовинами та зміцнення кореневої системи знадобиться азот. Кальцієву селітру використовують, коли з’являються бутони, попередньо поливши ґрунт. Сульфат колію вноситься наприкінці травня, щоб захистити троянди від різних захворювань. Аміачну селітру вносять під кущ перед підгортанням. Гумат натрію стимулює ріст й ним обприскують листя та стебла перед початком цвітіння.

Перш ніж застосовувати добрива, слід ознайомитися з інструкцією. Не можна перевищувати дозування, щоб не спалити троянди.

Гній

Для підгодівлі троянд використовують лише перепрілий гній. Свіжим можна обпекти корені рослини. Компост вносять після обрізки в момент набухання бруньок. Знадобиться 300 грамів під кожен кущ.

В момент зростання нових пагонів, полийте квіти розчином гною. Його слід змішати з водою в розрахунку 1:10, залишити на сонці на 10 днів, а потім розвести рівною кількістю рідини. Цим розчином полийте троянди в суху погоду.

Попіл

В ньому міститься багато фосфору та калію. Це підживлення відлякує грибкові захворювання. В суху погоду посипте ґрунт навколо стебла попелом. На 1 кущ знадобиться 200-300 грамів. Після набухання бутонів полийте кущі розчином з попелу. Для цього змішайте його з водою в розрахунку 1:2 та залиште настоюватися протягом 3 днів, після чого обприскайте рослини.

Харчові відходи

Для підгодівлі використовують різні відходи. Чайні пакетики дуже швидко розкладаються та насичують кущі азотом, а також, відганяють шкідливих комах. В яєчній шкаралупі містяться магній та кальцій, що допомагають цвітінню. Бананова шкірка зміцнює кореневу систему та насичує землю калієм, а також запобігає появі шкідників. Харчові відходи слід вносити в землю біля стебла троянди під час переконування.

Читайте також