Після чого слід садити болгарський перець: секрет великого урожаю

Наближається сезон висадки розсади, а тому дачники і городники починають планувати, де вони будуть розміщувати грядки з тими чи іншими овочами. Багато хто думає, що можна не чергувати грядки, просто висаджуючи рослини на одному місці. Однак це не так, особливо важливо чергувати місце вирощування болгарського перцю.

Займаючись городом, багато хто чув про правила сівозміни - систему вирощування овочів і фруктів на одній земельній ділянці. Грядки потрібно міняти. Не всі культури можна висаджувати в одному місці щороку. Чергування грядок допомагає уникнути багатьох хвороб, які знищують урожай. Крім цього, так ви збиваєте з пантелику шкідників, які просто не встигають "влаштуватися" на грядках.

Найкращі попередники для перцю - після чого можна садити розсаду 

Існують деякі культури, після яких земля стає максимально сприятливою для перців. Наприклад, вам точно варто посадити на ділянці перці, якщо раніше там вирощувалися злаки або трави, бобові культури.

Ви можете посадити перець після кабачків, огірків і навіть патисонів. Крім цього, перець можна і потрібно саджати після білокачанної і цвітної капусти. Вони не "висмоктують" із землі всі важливі елементи, а тому грядки після них залишаються родючими.

Також ви можете висаджувати перець після часнику і цибулі. Вони позитивно впливають на урожай. Крім цього, досвідчені агрономи вважають, що перці можна садити після зелених овочів або коренеплодів.

Існують і культури, які ніяк не впливають на перець. Іншими словами, після них можна садити цей овоч, проте "попередні сусіди" ніяк не вплинуть на якість грунту, а будуть лише "нейтральними гостями" на грядці. До таких культур відносяться столовий буряк, пізня капуста, кукурудза і прянощі.

Чи можна садити перець після перцю - відповідь

Болгарський перець сильно виснажує грунт, а тому після нього знову садити перець на цю грядку не можна. Крім цього, перець не варто садити після картоплі, томатів і фізалісу з баклажанами. Ви навряд чи зберете урожай з грунту після них. Варто дати йому трохи відпочити.

За матеріалами УНІАНу.

Читайте також