Плоди будуть соковиті та великі: чим ефективно підживити яблуню на початку червня

Плодовий сад — гарне вкладення в недалеке майбутнє. Якщо правильно доглядати за деревами, своєчасно проводити підживлення, то вже за кілька років можна отримати врожай, який буде з року в рік збільшуватися в геометричній прогресії.

Деякі сорти плодоносять понад 40 років, і це не межа. З посадженого дідом дерева яблука їстимуть не тільки його діти, а й онуки. Хороший догляд і підживлення необхідні плодовим деревам протягом усього життя. Тільки за таких умов можна отримувати пристойні врожаї. Зараз якраз настає ідеальний час для того, щоб удобрити доросле яблучне дерево, і отримати великі та соковиті плоди, як на картинці, інформує Ukr.Media.

На початку червня як підгодівлю досвідчені садівники рекомендують використовувати деревну золу — гарне калійне і фосфорне добриво, що підходить для кислих або нейтральних ґрунтів. Фосфор вкрай важливий для вегетації рослин, оскільки він забезпечує їм швидкий старт на початку розвитку і стимулює життєво важливі процеси протягом усього періоду росту. Калій же посилює імунітет городніх і садових культур, підвищуючи опірність до різних несприятливих факторів. Щоб отримати потрібний розчин, необхідно змішати одну склянку деревної золи і 10 літрів чистої води. Готовий склад вноситься під корінь яблуні.

Однак це ще не все. Потрібен другий компонент підживлення — монокалій фосфат. На одне доросле дерево необхідно 40 грам такого добрива, розведеного у 20 літрах води. Розчин так само вноситься під корінь. У результаті, ви станете на крок ближче до гарного врожаю якісних яблук.

Читайте також