Помилки під час вирощування помідорів, через які можна втратити врожай

Томати добре ростуть на наших ґрунтах, проте недотримання деяких правил їх вирощування може зменшити врожайність цієї культури або ж призвести до її втрати.

Серед найосновніших помилок городників під час вирощування помідорів є:

  • Кислий ґрунт

Обов'язково розкислюйте ґрунт перед посадкою сіянців у теплиці. В іншому разі томати будуть рости дуже повільно, і більша частина врожаю залишиться на гілках зеленою.

  • Тінь

Розсіяне світло не страшне томатам, але важлива загалом наявність світла. У тіні жоден помідор не виросте як треба. Тому не висаджуйте томати поруч із великими рослинами або будівлями.

  • Багато азоту

Не захоплюйтеся цим мінеральним підживленням. Так, азот вносити потрібно, але аж ніяк не постійно. Надлишок такої речовини тільки нашкодить помідорам. Підживлюйте овочі відповідно до їхніх потреб.

  • Волога на листках

Надмірна зволоженість — біда для помідорів. Ви просто стомитеся боротися з фітофторозом. Окрім того, волога залишає на листках опіки, сприяє росту бур'янів.

Важливо провітрювати парник у денний час, закривати повністю - у нічний. Обов'язково встановіть термометр у теплиці з вимірюванням рівня вологості.

Читайте також