Посвітліло листя чи кущі не ростуть: чим підживити томати в серпні

Універсальним та ефективним підживленням для помідорів є розчин на основі дріжджів. Його можна використовувати і для огірків у серпні.

Така підкормка ідеально підійде впродовж всього процесу вирощування томатів. Розчином дріжджів помідори можна підживлювати і під корінь, і обприскуючи листя.

Але для інтенсивного плодоношення помідор в серпні такого живлення буде замало. В цей період за зовнішнім виглядом рослин можна правильно визначити, яких речовин їм не вистачає. Які недоліки ви бачите в своїх томатах?

  • Посвітліло листя – не вистачає азоту. Необхідно підживити помідори розчином сечовини – 1 ст.л. на 10 літрів води.
  • Помідори недостатньо виросли – потребують підживлення з пташиного посліду. Пів кілограма цієї речовини розводять в 10 літрах води. Відро накривають плівкою і настоюють розчин у теплому місці впродовж 3-5 днів. Поливають помідори розбавленим розчином пташиного посліду у пропорції 1 до 20. Під кожен кущик – літр такого добрива для помідор, і вони вам швидко віддячать інтенсивнішим ростом. Гарно на таке підживлення відкликається і полуниця.
  • Листя помідор набуло фіолетового забарвлення – рослинам не вистачає фосфору. Треба підживити томати суперфосфатом (2 ст.л. на 10 літрів води).

Слід пам’ятати, що проводити підживлення помідорів під корінь, як і будь-яких інших городніх і садових культур, варто лише на вологу землю. Краще це робити у попередньо зроблені борозни у міжряддях або безпосередньо навколо стебла рослини.

Читайте також