Позбавтеся від мишей раз і назавжди: 6 дієвих методів

З настанням холодів гризуни все частіше починають заходити в будинок, їх можна зрозуміти — тепло і завжди є чим поживитися. Але таке сусідство зазвичай господарям не подобається — у хід йдуть різні методи боротьби з мишами, але не всі вони ефективні.

Спосіб 1

Заведіть кота або кішку. Якщо повезе і котик буде не ледачий, то він переловить всіх гризунів і позбавить вас непрошених гостей. Однак, ніхто не дасть вам гарантію, що кіт або кішка захочуть добувати собі їжу саме таким способом. Серед котів, як і серед людей зустрічається величезна кількість ледарів. Загалом, якщо з котом у мішку не повезло, шукайте інші способи.

Спосіб 2

Мишоловка. Підходить для лову мишей. Цей спосіб має один недолік. Помічено, що після піймання однієї-двох мишей гризуни в неї більше не йдуть, навіть на найбільш звабну принаду.

Якщо ви зіткнулися з подібним явищем, не засмучуйтеся. У цьому випадку рекомендується обдати мишоловку окропом, ретельно провітрити її, - і мишки знову побіжать у неї стрункими рядами.

Спосіб 3

Суть способу в тому, щоб закрити мишкам і пацюкам всі можливі шляхи влучення на нашу територію.. 

Для цього потрібно виявити всі щурячі і мишачі нори та лазівки. Потім посипати біля них порошок хлористого кальцію. Гризуни терпіти не можуть цей порошок. Лазівки замазуємо цементом з піском і товченим склом - таку замазку пацюки прогризти не можуть.

Спосіб 4

Купіть будь-який смертоносний препарат від гризунів. Асортимент таких засобів досить і досить широкий. Правда отрутні препарати так само смертоносні та шкідливі для людей, як і для пацюків.

Спосіб 5

Візьміть дві ємкості, в одну з яких покладіть негашене вапно солод і цукор, а в іншу налийте воду. Спочатку пацюк з'їдає вапно, потім випиває воду і, не встигнувши добратися до своєї нори, гине.

Спосіб 6

Купіть та установіть ультразвуковий відлякувач проти пацюків і мишей. Цей метод рятування від мишей і пацюків, мабуть, найпростіший, якщо не рахувати похід на ринок і покупку відлякувача. Такий засіб зовсім беззвучно працює і не впливає на людський організм. Звичайно ж, відлякувач із ультразвуком не здатний убити гризуна, але вже через два тижні у вашому будинку гризунам місця не буде.

Ну а якщо не один з перерахованих вище методів не дав результату, тоді найкраще замовити послугу з дератизації в компанії, що надає відповідні послуги, або в санстанції.

Читайте також