Рецепт глазурі на паску, яка не кришиться і не липне

Боїтеся, аби верхівка з посипками не кришилася – краще обрати глазур на паску без яєць, тобто не білкову. Підійдуть рецепти з желатином, маршмелоу, шоколадом та цукровою пудрою. Або ж можна додати желатин в білкову глазур.

Білкова глазур також не підходить для дітей, адже у ній використовуються сирі яйця.

Якщо вже готові, прикращені глазур’ю паски все ще липкі і переробляти вже ніколи – можна або підсушити їх в духовці на невеликій температурі, або через ситечко присипати сухим молоком.

Глазур на паску з желатином

Один з рецептів, який нам полюбився – глазур на паску без яєць, на желатині. За рецептом виходить текстурована маса густої консистенції, яка гарно тримає форму. Глазур не кришиться і після того, як остаточно висохне, не липне.

Інгредієнти:

  • 5 г желатину,
  • 25 мг води,
  • 50 мл апельсинового чи лимонного фрешу,
  • 125 г цукру.

Желатин слід залити водою кімнатної температури, перемішати і залишити набухати на 10-15 хвилин.

До апельсинового фрешу додайте цукор та постійно помішуючи доведіть до кипіння. Щойно закипіло і розчинився цукор – знімайте з вогню і поступово, помішуючи додайте желатин.

Однорідну масу, яка вийшла залиште охолонути (буде швидше, якщо поставити посудину в холодну воду).

Коли маса охолонула до кімнатної температури збийте її міксером, поступово нарощуючи швидкість. Густину глазурі можна регулювати тривалістю збивання – якщо потрібна рідша і більші патьоки, слід збивати менше. Відповідно, якщо збивати довше, глазур поступово ставатиме більш текстурована і густа.

Масу можна повторно розтопити, якщо вона загусла. Можна додавати ароматизатори або харчовий барвник.

Наносити на холодні паски та одразу прикрашати.

Читайте також