РФ навмисне вбила бізнесмена Вадатурського, бо той мав допомогти з питанням експорту зерна, - ОП

Російські окупанти могли навмисне зробити ціллю власника найбільшої в Україні зерноторгової компанії Олексія Вадатурського. Про це повідомляє "НВ", посилаючись на коментарі чиновників.

Так, радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк вважає "точковий удар по відомій людині", яка була пов’язана з виробництвом та експортом зерна, "навмисним вбивством" та "резонансним терактом".

"Вадатурський був одним із найбільших аграріїв країни, ключовою людиною в регіоні та великим роботодавцем. Точне влучання ракети не просто в будинок, а в конкретне крило — спальню — не залишає сумнівів у наведенні та коригуванні удару. Ще раз: Вадатурського зробили конкретною ціллю", — написав він у Telegram.

Також мер Дніпра Борис Філатов зазначив, що бізнесмен залишався у Миколаєві під обстрілами та опрацьовував альтернативні маршрути експорту українського зерна.

Військовий експерт Олександр Коваленко звернув увагу на дані місцевої влади, згідно з якими, у будинок Вадатурських влучила ракета з протиповітряного комплексу С-300, перелаштована на завдання ударів по наземних цілях.

"Цим зараз нікого не здивуєш, окупанти відчувають дефіцит ракет і таким чином виходять із становища. Але є одне але… У цих ракет точність або катастрофічно ніяка, або досить висока. Все залежить від присутності елемента наведення — цілепокажчика, яким може бути БПЛА, або коригувальник", — зазначив Коваленко у Telegram.

 

Читайте також