Робоча схема підживлення огірків для величезного врожаю

Для цього в першу чергу потрібно вибрати правильні сорти огірків. Для посадки ідеально підходять гібриди суперпучкових огірків, у вузлах яких формується велика кількість жіночих квіток (зав'язей): до 8-10 і більше, інформує Ukr.Media.

Такі огірки вимагають особливої схеми підживлення. Щоб досягти найкращого результату, добрива слід чергувати кожні 5-7 днів.

Перше підживлення — дріжджове. Для його приготування в 10 літрах води розведіть 10 г дріжджів, 50 г цукру і 1 літр маткового розчину.

Друге підживлення — зольний настій, вноситься через 5 днів. Щоб приготувати це добриво до 10 літрів води, додайте 1 склянку золи.

Наступний етап — внесення зеленого добрива. Для приготування наповніть третину відра об'ємом 10 літрів травою, залийте водою і залиште настоюватися на 3-5 днів. Для поливу огірків розведіть 1 літр настою у 10 літрах води.

Ще через 5 днів опрацюйте огірки біогумусом або гуматом калію, взятим із розрахунку 30 мл на 10 літрів води. Обробку можна проводити як під корінь, так і листом.

Для приготування наступного добрива в 10 л води необхідно розчинити 30 мл екстракту кінського гною.

І останній етап — обробка кущиків монокалій фосфатом по листку чи під корінь. Розчин готується із розрахунку 10 мл монокалій фосфату на 10 літрів води.

Читайте також