Що не можна гріти у мікрохвильовці, щоб техніка довше прослужила

Ілюстративне фото

Мікрохвильові печі вже давно стали невід'ємною частиною побуту будь-якої сучасної людини. Зараз нам вже дуже важко уявити, як ми раніше обходилися без цього дива побутової техніки. З їх допомогою можна дуже легко і швидко розігріти (а часом і довести до готовності) величезну кількість страв, при цьому мікрохвильовка займає мінімум місця на кухні. Незважаючи на всю її універсальність і корисність, існує кілька правил, яких ми обов'язково повинні дотримуватися, щоб продовжити термін її використання і, власне, залишатися в безпеці, тому що деколи її неправильне використання може привести до дуже неприємних результатів.

Отже, щоб зберегти мікрохвильову піч і свої улюблені страви в цілості і неушкодженості, не варто поміщати в неї такі продукти і речі.

Фрукти

Фрукти однозначно не є тими продуктами, які потрібно гріти в мікрохвильовій печі. Виноград, приміром, вибухне, а родзинки настільки сильно розмажуться по внутрішній поверхні мікрохвильовки, що її навряд чи можна буде врятувати.

Пекучий перець

Пекучий перець, особливо висушений, також не підходить для того, щоб його гріли в мікрохвильовій печі. Капсаїцин - активний інгредієнт в гострому перці - під впливом високої температури від мікрохвиль випаровується, а отриманий в результаті пар дуже шкідливий.

Яйця

Більшість людей в своєму житті хоч раз замислювався про те, щоб зварити яйце в мікрохвильовці. Однак, перш ніж приступати безпосередньо до дослідів, краще гарненько подумати. Всередині шкаралупи яйце нагріється до неймовірних температур, що в підсумку призведе до сильного вибуху прямо в мікрохвильовій печі. Якщо не хочеш потім провести залишок дня, відтираючи засохлий жовток, краще не роби цього.

Металевий посуд

Гріти металеві предмети в мікрохвильовці не рекомендується. Зазвичай починається сильне іскріння, а якщо посуд був ще й алюмінієвий, тоді і зовсім може загорітися. Краще для підігрівання або готування використовувати спеціальний посуд для мікрохвильових печей. Тоді і обід буде цілий, і мікрохвильова піч буде служити надалі.

Вода

Не варто кип'ятити у мікрохвильовій печі воду. Як такого кип'ятіння відбуватися не буде, так як поверхня посуду буде залишатися холодною. І якщо людина після цього захоче що-небудь в цій воді заварити, зусилля не успішними. 

Хліб

Якщо ви зберетеся гріти в мікрохвильовій печі хліб, безумовно, тільки зіпсується хліб, і більше нічого. Якщо він пробуде там близько 10 секунд, то моментально розм'якне і набагато швидше зіпсується. Якщо ви хочете засушити черствий хліб, краще все ж використовувати духовку, а не мікрохвильовку.

Пластик

Деякі речі, виконані з пластику, підходять для того, щоб їх гріли в мікрохвильовій печі, але тоді на них має бути напис, що свідчить про це. Якщо нічого подібного ви знайти не можете, значить, пластик просто розплавиться всередині печі, і після цього її буде дуже важко відмити.

Губка

Ходять чутки, що якщо помістити губку в мікрохвильовку і прогріти її протягом 30 секунд, всі мікроби, що засіли на ній, будуть знищені. Однак є в цьому способі і гігантський мінус - кухня буде смердіти так, що тобі вже буде абсолютно плювати, чи є на губці мікроби. Погодьтеся, вони не так вже і дорого коштують, щоб проводити над ними такі випробовування. Просто викиньте стару губку і покладіть біля раковини нову.

Читайте також