Що покласти в лунку з помідорами при посадці, щоб отримати хороший урожай

Правильна посадка і добриво помідорів - основа майбутнього врожаю. Якщо хочете, щоб томати мали сильні стебла і плодоносили до самих холодів, обов'язково підгодуйте розсаду.

У лунку з томатами слід покласти такі засоби, як шкаралупа, цибулиння, кропива та інші.

Шкаралупа

Це чудове джерело кальцію, здатне поліпшити розвиток помідорів. Перед тим як додати це джерело кальцію, шкаралупу слід висушити і подрібнити практично до стану борошна. В одну лунку досить покласти 2 чайної ложки подрібненої шкаралупи.

Яєчна шкаралупа не тільки насичує ґрунт кальцієм, але і служить хорошим захистом від капустянки.

Кропива

Кропива - це якісне і безкоштовне джерело важливого азоту. У лунку потрібно відправити кілька листочків рослини. Опинившись в лунці під шаром землі, рослина починає швидко розкладатися і насичувати ґрунт корисними речовинами.

Назбирайте свіжої кропиви і додайте в кожну лунку по 5-6 невеликих листочків цієї рослини. Потім присипте їх шаром землі і висадіть зверху сіянці томатів.

Зола

Деревна зола - джерело калію та інших корисних речовин. У лунку перед самою посадкою потрібно всипати суху золу (досить однієї жмені) і змішати її з ґрунтом.

Додають золу не тільки окремо, але і в комплексі з іншими речовинами: з курячим послідом і перепрілим гноєм, з суперфосфатом, яєчною шкаралупою, цибулевим лушпинням і т. д.

Дріжджовий хліб

Підійде будь дріжджовий хліб, заздалегідь зібраний і висушений. Під час посадки томатів додайте в кожну лунку трохи хліба, яєчну шкаралупу і жменю перепрілого гною.

Попередньо замочувати хліб у воді не потрібно, адже в политій лунці від вологи він і так розмокне. Потім висадіть в підготовлені таким чином лунки розсаду.

Цибулиння

Цибулиння містить багато біологічно активних речовин, різні органічні і мінеральні сполуки, солі таких елементів, як: калій, залізо, кальцій і корисні кислоти. Природне розкладання цибулиння в землі допомагає помідорам отримувати своєчасну, багату і натуральну підгодівлю.

Крім того вона є натуральним антисептиком. Завдяки цьому лушпиння допомагає захистити помідори від хвороб і деяких шкідників.

Читайте також