Що потрібно зробити восени, щоб гортензії пишно зацвіли наступного року

Осінь – ключова пора року для власників гортензій, оскільки ґрунт ще достатньо теплий, щоб його можна було обробляти, перш ніж настануть зимові морози.

Обрізання

Секрет осіннього обрізання гортензій полягає в тому, що робити його не потрібно. Цю процедуру проводять навесні, коли мине небезпека заморозків. Єдиний різновид гортензії, який можна обрізати зараз – кучерявий.
Експерти також не рекомендують видаляти квіткові головки, коли вони в'януть. Вони забезпечують певний захист від морозу, захищаючи розташовані внизу бутони.

Прибирання

Прибирання територій навколо гортензії має стати головним пріоритетом для садівників, оскільки це значно знизить ймовірність захворювань і гниття.

Бажано видалити всі гілки, які лежать на землі, оскільки це додатково запобігатиме поширенню на рослину будь-якої наявної хвороби.

Мульчування

В міру наближення суворих зимових умов мульчування може допомогти ізолювати ґрунт і зберегти тепло. В довгостроковій перспективі це також придушить розвиток небажаних бур'янів та одночасно додасть поживних речовин, які також ізолюють корені рослин.

Читайте також