Що робити з виноградом у липні: лайфхаки для гігантського врожаю

Досвідчені виноградарі знають, що липень - найважливіший місяць для цієї культури. Саме зараз плоди активно розвиваються та ростуть. Тож, саме час дізнатися, що потрібно робити з виноградом у липні.

Як доглядати за виноградом у літній період - основні поради

Найчастіше садівники цікавляться, чи потрібно обрізати виноград у липні. Так, але цей процес має кілька важливих нюансів. У липні необхідно розпочати процес пасинкування пагонів, що ростуть у пазухах листя. Таким чином усі соки рослини будуть спрямовані на формування та зростанні ягід. 

Озбройтеся секатором для обрізання винограду і розпочніть процес. Агрономи радять обрізати пагони над другим листком винограду. Рослина не буде додатково живити ріст цих нових пагонів, сконцентрувавшись на плодах.

Це не все, що потрібно зробити з виноградом у липні. Під час пасинкування ви можете виконати ще одну корисну справу. Обстежте уважно плоди, що формуються. Виноградарі рекомендують відразу обрізати грона, що зупинилися у розвитку. Рослина позбудеться зайвого вантажу.

Липень от-от закінчиться, тому далекоглядні садівники цікавляться, що у серпні робити з виноградом. Деякі сорти вже починають плодоносити, тому у серпні виноградарі збирають стиглі ягоди, а вже скоро їх можна буде зривати гронами. У цей період достатньо регулярно підливати рослину. Агрономи радять поступово впродовж тижня лити 15 л води. Втім, у період засухи полив має бути ряснішим.

Чим підгодувати виноград у період дозрівання - кращі добрива

Зверніть особливу увагу, чим підгодовувати виноград влітку, адже це перехідний період у розвитку рослини. Фахівці рекомендують після формування грон винограду мінімізувати азотні добрива для удобрювання рослин.

Тоді виникає питання, чим краще підгодовувати виноград. Краще зупинитися в липні та серпні на фосфорно-калійних добривах. Вони допомагатимуть плодам органічніше розвиватися та формуватися

Читайте також