Швеція доєднається до навчань українських військових у Великій Британії

Ілюстративне фото

Швеція направить до Великої Британії 120 інструкторів, які разом із британцями навчатимуть українських військовослужбовців.

Про це повідомили на сайті шведського уряду.

Британія запросила Канаду та інші країни, що входять до складу Об’єднаних експедиційних сил (JEF), долучитись до підготовки українських військових. У відповідь на цю пропозицію Швеція оголосила про відправку орієнтовно 120 інструкторів.

"Збройні сили направлять до Британії до 120 інструкторів з 12 серпня до 31 грудня цього року для підготовки українських військових. [Повномасштабна] війна Росії проти України триває вже понад 5 місяців, а тому вкрай важливо, аби світ підтримував Україну в боротьбі за незалежність. Швеція долучається до цієї підтримки, наші інструктори допоможуть посилити обороноздатність української армії", – зазначив міністр оборони Швеції Петер Гульквіст.

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, рішення Швеції – це "ще один крок до зміцнення оборони східного флангу НАТО та забезпечення миру та безпеки в Європі". Загалом у навчаннях візьмуть участь приблизно 10 тисяч українських військових. Шведська частина тренувань розпочнеться, "щойно це стане практично можливим".

Читайте також