Смачна та проста в приготуванні бутербродна намазка: покроковий рецепт

Фото ілюстративне

Проста в приготуванні закуска "Білочка" також відома як єврейська закуска або єврейська намазка. Цей рецепт дуже виручить, якщо ви хочете приготувати швидкий перекус або нагодувати велику кількість людей. Така універсальна закуска добре поєднується з іншими начинками для бутербродів. За бажанням у намазку можна додавати будь-які овочі, зелень, крабові палички, консервовану сардину або солоний оселедець.

Інгредієнти:

  • плавлений сир - 2 шт.;
  • яйця - 3 шт.;
  • часник - 2 зубчики;
  • зелена цибуля - 10 г;
  • майонез - 2 ст. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Покроковий рецепт приготування:

Плавлені сирки варто покласти в морозильну камеру на кілька годин, адже завдяки цьому їх буде легше натерти. Яйця відваріть у підсоленій воді круто (8-10 хвилин) й остудіть. Часник почистіть, видаліть із нього зелену серцевину та подрібніть.

На середній тертці натріть варені яйця, на дрібній - плавлені сирки. Змішайте у великій мисці сирки, яйця та подрібнений часник. За бажанням додайте в намазку рубану зелень. Заправте страву майонезом, посоліть і поперчіть за смаком. Намазка вийде набагато смачнішою, якщо використовувати домашній майонез.

Готову закуску нанесіть на грінки, подавайте в тарталетках або ж намастіть нею лаваш. Намазка з плавлених сирків чудово поєднується із кружечками томатів або морквою по-корейськи. На свято бутерброди з "Білочкою" можна подати з червоною рибою.

Варто зауважити, що ця намазка зберігається в холодильнику в контейнері під закритою кришкою не більше 4 днів.

Джерело: УНІАН.

Читайте також