Смачна й ароматна картопля фрі в духовці: прості рецепти приготування улюбленої страви

Ніжну золотисту картоплю фрі обожнюють практично всі, але нечасто можуть собі її дозволити. Така жирна й калорійна страва сильно "б'є" по печінці. На щастя, в улюбленої закуски є корисна альтернатива.

Запечена картопля фрі в духовці за смаком нічим не поступається класичній, але містить набагато менше калорій і жирів. Її можна приготувати з мінімальною кількістю олії або ж зовсім без неї.

Картопля фрі в духовці з борошном

Інгредієнти:

  • картопля - 6 шт.;
  • соняшникова олія - 1 ст. л.;
  • сухий часник, червоний перець, кріп - за смаком;
  • борошно - 2 ст. л.

Приготування: почистіть і наріжте картоплю брусочками. Замочіть у воді на 1 годину, щоби змити зайвий крохмаль. Потім промийте та просушіть серветками. Обваляйте брусочки в суміші борошна й улюблених спецій. Викладіть на деко з пергаментом одним шаром, збризніть олією та запікайте 30 хвилин за 200°.

Картопля фрі в духовці без олії

Нарізану картоплю викладіть у друшляк та опустіть у киплячу воду. Відваріть майже до готовності (приблизно 15 хвилин). Потім - обсушіть на паперових серветках і перекладіть у деко або на решітку. Запікайте 20 хвилин за 200°. Картопля фрі вдома в духовці вийде смачною та золотистою без краплі олії. Приправу додавайте вже після приготування.

Заморожена картопля фрі в духовці

Духовку розігрійте до 210° у режимі з конвекцією. Заморожену картоплю викладіть на деко з пергаментом в один шар, не розморожуючи. Поставте в духовку та запікайте 8 хвилин. Потім переверніть брусочки на інший бік і поставте ще на 8 хвилин. Спробуйте шматочок - якщо фрі не готова, то знову переверніть і запікайте 5 хвилин.

Рецепт картоплі фрі в духовці не вимагає додавання олії. Але для золотистого кольору страву перед запіканням можна злегка скропити олією та перемішати руками.

Джерело: УНІАН.

Читайте також