Три кімнатні рослини, які допоможуть забути про безсоння та стрес

Фото ілюстративне

Для багатьох із нас якісний сон усе дедалі частіше стає розкішшю. Спокійний і глибокий відпочинок має важливе значення для загального фізичного й емоційного благополуччя. Чи знаєте ви, що ключ до поліпшення вашого сну може знаходитися безпосередньо у ваших спальнях? Експерти-флористи стверджують, що певні кімнатні рослини можуть допомогти в боротьбі зі стресом і безсонням.

Лаванда

Перша рослина, про яку йдеться, — лаванда. Зі своїми ніжним ароматом і заспокійливими властивостями лаванда давно відома здатністю створювати атмосферу спокою та релаксації. Як відомо, багато спасалонів використовують олії лаванди, аби забезпечити обстановку спокою та гармонії. Ваша спальня теж може перетворитися на місце справжнього відпочинку, якщо ви розмістите поруч із ліжком горщик із живою рослиною лаванди або пучок сушеної лаванди. Експерти наголошують, що додавання лаванди в інтер'єр не тільки допоможе впоратися із безсонням, а й наповнить ваш простір неймовірним ароматом.

Спатифілум

Друга рослина - спатифілум або "жіноче щастя" пропонує ще один спосіб поліпшити ваш сон. Ця витончена рослина з красивим зеленим листям і ніжними білими квітами не тільки прикрасить інтер'єр, а й покращить якість повітря у вашій спальні. Фільтруючи повітря та збільшуючи вологість, спатифілум допоможе тим, хто страждає від алергії або проблем із диханням уві сні. Після сну ви почуватиметеся відпочилими й підготовленими до нового дня.

Сансевієрія

Третя рослина - сансевієрія або "Тещин язик", як її прозвали, є ідеальним доповненням до інтер'єру вашої спальні. Сансевієрія не тільки додасть зелені у вашу домівку, а й стане природним очищувачем повітря. На відміну від більшості рослин сансевієрія здатна поглинати вуглекислий газ і виділяти кисень навіть уночі. Підвищений рівень кисню, який забезпечує сансевієрія, не тільки сприяє швидкому засинанню, а й покращує загальний психічний стан, повертаючи вам енергію та настрій.

Читайте також