"Це марна трата грошей": у Дубні виник конфлікт через плани розформувати місцеве ДФТГ

Ілюстративне фото

У Дубні ще до повномасштабного вторгнення був створений штаб спротиву, на базі якого було згодом створено Добровольче формування Дубенської територіальної громади номер 2 "Волинь". Учасники формування приймали до своїх лав усіх охочих та навчали їх військовим навичкам.

У мережі командир ДФТГ Валентина Сіньковська опублікувала допис, у якому зазначає, що їх планують розформувати за вказівкою міського голови Дубна. 

"На передову мені приходить повідомлення, що міський голова м. Дубно Василь Антонюк дає вказівку депутатам про чергове знищення ДФТГ (2) "Волинь " в нашому місті за заборгованість комунального приміщення, сума якого становить 60 тисяч гривень за час нашого перебування в цьому приміщенні. Ще раз наголошую, що підрозділ не знаходиться на грошовому забезпеченні, суто добровільна основа", - зазначила Валентина Сіньковська.

Читайте також: "Нам немає куди піти": ДФТГ у Дубні може опинитися на вулиці

Журналісти "Рівне Медіа" звернулись до мера Дубна Василя Антонюка, щоб з'ясувати обставини ситуації. Міський голова зазначив, що про борг він чує вперше, однак формування, на його думку, користі місту не приносить.

"Моя позиція, що воно Дубну не потрібне. Ніхто його не розформовує, бо міський голова не має такого права. Він на свою голову його сформував, але розформувати не має права. Не стоїть питання щодо якогось боргу - я не знаю звідки він взявся. Стоїть питання наступне - потрібне це ДФТГ місту чи ні. Я рахую, як міський голова, його створивши, що воно не потрібне", - зазначив Василь Антонюк.

Фото зі сторінки Валентини Сіньковської

За словами мера, місто вже не фінансує дане формування.

"Ми давали серйозні гроші, але зараз необхідності для міста у ДФТГ 2 немає. Так як і ДФТГ 1 ми розформувати, так і ДФТГ 2 не потрібне. Це марна трата грошей. Ми краще їх використаємо для соціальних потреб. В нас є проблеми з укриттями, є проблеми з підготовкою до навчального року та інші", - пояснив очільник громади.

У Дубні створили добровольче формування на початку війни, коли була загроза нападу з території Білорусі. Однак, наразі, як каже Антонюк, доцільності у цьому немає.

"Коли стоїть питання щодо поїздки на схід, то чомусь їдуть мирні звичайні люди. Так, їдуть окремі представники ДФТГ 2, але, в цілому, підрозділ знаходиться тут - у місті. Що він має захищати і кого?" - коментує мер.

Фото зі сторінки Валентини Сіньковської

Надалі депутати Дубенської міської ради будуть розглядати питання щодо приміщення, де знаходиться ДФТГ 2. Ймовірно, воно буде використане для дислокування військових підрозділів.

Розформування ДФТГ у області є в компетенції Рівненської обласної військової адміністрації.

"Нині тривають узгодження із військовими по всіх ДФТГ області та їх чисельному складу. Рішення будуть прийняті пізніше, відповідно до рішення військового командування", - повідомив речник РОВА Олександр Поліщук.

Читайте також