Цвіль та дешева олія: чому не варто купувати нарізаний хліб

Нарізаний хліб в упаковці звісно зручніше, адже всю роботу вже виконали за нас. Однак, при цьому він дорожчий, а смаком та якістю ніяк не відрізняється від звичайного цілого. А ще такий хліб псується значно швидше.

Це відбувається через те, що цвілі легше розповсюджуватися по нарізаним скибочкам. Зазвичай такий хліб зберігають у холодильнику в упаковці. Повітря не проникає та погана вентиляція, через що утворюється конденсат, а хліб насичується зайвою вологою. Таким чином цвіль з’являється швидко. Однак, якщо дістати скибки хліба з пакета, вони дуже швидко засохнуть. Нарізаний хліб віддає вологу в навколишнє середовище.

Весь хліб краще зберігати в полотняному мішечку, тоді термін його зберігання буде довше.

Якщо хліб зачерствів, покладіть його в мікрохвильову піч, попередньо трохи змочивши водою.

На комбінаті нарізають хліб спеціальними ножами, які змащують олією. Зазвичай використовують найдешевший варіант, щоб продукт не впливав на вартість хліба. Завдяки цьому скибочки мають акуратний вигляд, не кришаться та не злипаються.

Також, їх можуть обробляти консервантами, до складу яких може входити етиловий спирт. Це роблять для продовження терміну зберігання, а це завдає шкоди здоров’ю людини.

Читайте також