У Львові німецький хірург безкоштовно прооперує дітей

У Львові німецький пластичний хірург Клаус Екснер безкоштовно прооперує дітей із вродженими та набутими вадами.

Про це повідомляє Суспільне.

Медик приїхав до України саме з метою допомогти дітям. У планах Клауса Екснера - провести операції 20 дітям.

Спершу німецький хірург Клаус Екснер проконсультував близько 40 дітей з різних областей України. З них хірург відібрав 20 дітей. Серед них донька Марії Чолій. Дівчинці один рік і вісім місяців. Вона має опущення верхньої повіки і потребує кількох операцій.

"Нам сказали, що сюди приїжджає з Німеччини добрий хірург, що він провів вже багато операцій, більше 200. І я приїхала у вересні і записала доньку", — каже мама пацієнтки Марія Чолій.

Сьогодні, 15 листопада, німецький хірург разом із бригадою лікарів 8-ої міської клінічної лікарні провів дівчинці першу операцію.

"В неї є опущення двох повік верхніх, є очна щілина звужена, зменшена. І зараз зробили цей етап, щоб збільшити очну щілину, а потім буде другий етап – це корекція повіки, щоб підняти повіку ще, бо зараз вона не може відкрити очі. З Клаусом Екснером працювати завжди легко, доступно. Він дуже добре вміє пояснити, показати. Він добрий вчитель", — каже лікар опікового відділення 8-ї міської клінічної лікарні Тарас Фармага.

Лікарі виправляють вроджені, а також післяопікові вади. За три дні німецький хірург хоче прооперувати 20 дітей з десяти областей України.

Клаус Екснер приїжджає до Львова вчотирнадцяте. За весь час лікар оглянув і проконсультував 600 дітей. З них 300 — прооперували.

Читайте також