Варення з гарбуза на зиму: покроковий рецепт від відомого шеф-кухаря

Гарбузовий сезон уже розпочався, а тому саме час розпочати заготівлю цього смачного фрукта на зиму. Гарбузове варення - один із варіантів. Його рецептом подівлився український шеф-кухар, ресторатор, блогер і телеведучий Євген Клопотенко.

Поради з приготування варення з гарбуза

"З зазначеної кількості інгредієнтів у мене вийшло зробити близько 800 мл варення. Раджу наливати його у маленькі баночки по 250 мл, щоб було зручно дарувати його близьким. Мені здається, що це дуже класний осінній презент. Для варення краще обирати солодкі сорти гарбуза, наприклад, мускатний або баттернат. Вони мають ніжну текстуру та насичений смак. Тут я натирав гарбуз на терку, але його також можна нарізати кубиком, обсипати цукром і залишити на кілька годин або навіть на ніч, щоб виділився сік, який згодом стане основою сиропу для варення", - розповідає Клопотенко.

Кулінар також зауважує, що не варто боятися експериментувати з різними інгредієнтами для варення. Так, наприклад, цитрусові додадуть кислинки й підкреслять природну солодкість гарбуза. Шкірку лимона або апельсина можна додати в процесі варіння для аромату. А щоб надати варенню більшого аромату, додайте, окрім кориці, прянощі такі як імбир, гвоздику чи кардамон. Вони ідеально доповнять смак гарбуза.

Інгредієнти:

  • 1 кг гарбуза;
  • 700 г цукру;
  • 1 паличка кориці.

Покроковий рецепт:

  1. Почистіть 1 кг гарбуза та натріть його на велику тертку. Додайте 700 г цукру, ретельно перемішайте.
  2. Додайте паличку кориці та поставте гарбуз на вогонь. Варіть варення впродовж 1 години 20 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Дістаньте паличку кориці й викладіть готове варення в стерилізовані банки та закрийте стерилізованими кришками.

Читайте також