Владі Рівного пропонують дозволити демонтовувати неправильні вивіски

У Рівному розробили зміни до положення, яке регулює вигляд вивісок, що дозволить представникам влади їх демонтовувати. 

Про це повідомляє депутатка Рівнеради Анастасія Кулакевич. 

За її словами, пропозиції напрацювали разом з управлінням містобудування та архітектури. 

Зокрема: 

  • внесли технічні правки, такі як зміна «Рівне», на «Рівненську тергромаду», оскільки діюче положення не розповсюджувало свою дію на Квасилів.
  • внесли деякі уточнення по термінології в положення, аби не виникало непорозумінь у трактуванні
  • виходячи з досвіду останніх місяців спілкування з підприємцями, які замінюють старі вивіски на такі, які відповідають положенню, внесли доповнення щодо ряду вимог (більш деталізували їх)
  • найголовніше - чітко прописали механізм контролю, моніторингу та демонтажу вивісок.

На засіданні тимчасової комісії з питань розроблення концепції візуальної організації вивісок та табличок в Рівненській тергромаді прийняли рішення рекомендувати на найближчому засіданні міськвиконкому затвердити положення про вивіски в новій редакції.

Якщо міськвиконком затвердить його, ситуація буде наступна:

  • нова вивіска не потребує дозвільних документів, проте можна буде отримати рекомендації щодо макету в Управлінні містобудування та архітектури
  • фахівець Муніципальної варти з відповідною освітою буде займатися моніторингом та контролем, видачею приписів з конкретним терміном для усунення виявлених порушень.
  • у разі, якщо у встановлений термін не будуть усунуті порушення, буде прийматися рішення на засіданні міськвиконкому про демонтаж вивісок, який буде здійснювати Департамент інфраструктури та благоустрою.

За словами депутатки, також готують посібник в новій редакції, який є доповненням до цього положення. Його хочуть осучаснити, зробити максимально зручним та зрозумілим не лише фахівцям.

Читайте також: Аптека у центрі Рівного змінила вивіску на "правильну" після розмов із владою

Читайте також