Як економити на продуктах: 6 простих правил покупок

В Україні  пришвидшується споживча інфляція. Швидко дорожчають більшість оброблених продуктів, м'ясні, імпортні та алкоголь

Як тепер ходити в супермаркет і не витрачати зайвого? 

Аби уникнути переплати за продукти та зекономити кошти слід дотримуватись кількох простих правил:

  • План написали перш ніж взяти до рук корзину?

Так, саме список продуктів може допомогти уникнути не бажаних товарів у вас у кошику. Адже чим довше та частіше ви ходити до крамниці, тим більша вірогідність того, що ваші покупки є зайвими та непотрібними. Дослідники підрахували, що в середньому люди викидають приблизно 30% їжі, яку купують. Перед походои до маркету обдумайте, що будете готувати протягом тижня та чого у вас немає у шафках. 

  • Ой, а що там у холодильнику?

Прибирання та догляду потребує не лише квартира чи косметичка, а й холодильник та полиці на кухні. Огляньте, що у вас є, а  чого немає і лише тоді плануйте похід у крамницю. Можливо, свого зіркового часу чекає пачка  макаронів та заморожені овочі, які можна поєднати на обід. Перегляд продуктів також допоможе запобігти їхньому псуванню.

  • Вона на акції, бо термін придатності майже скінчився - беру! 

Обираючи продукти, переконайтесь, що встигнете їх з'їсти до закінчення терміну придатності. Наприклад, не варто купувати йогурт, термін придатності якого закінчується завтра, а вдома чекає недопитий попередній. Інакше доведеться викидати одразу два. Або ж слід звернути увагу, що іноді молоко чи сир вам не потрібні зовсім, але там акція, бо вже "все". Знайте, це лише маркетинговий хід, тому будьте обачні купуючи товари, які майже дожили своє на поліці магазину. 

  • Купуйте м'ясо "ціляком", замість "візьму філе на сніданок".

Наприклад, якщо ви купите цілу курку, то її можна обробити на кілька частин і приготувати безліч страв або ж відкласти "на потім" в морозилку. Такий підхід істотно знизить витрати, адже ціла тушка в будь-якому випадку обійдеться дешевше, ніж її частини, а у вас завжди в запасі буде куряче м'ясо.

  • Думайте, як маркетолог!

Відомо, що на рівні очей розташовані товари дорожче, тому звертайте увагу на іншу продукцію - ту, що стоїть на нижніх полицях. Як правило, вона дешевше, але нічим не поступається за якістю альтернативним товарам.

  • Не доїли - не викидайте!

Якщо ви приготували млинці на сніданок або ж сирники, проте не з'їли - не спішіть викидати у смітник. Адже , як правило, саме таким чином більшість людей просто переводять їжу. Заморозьте страви, які можна розігріти та з'їсти. Так, ви зекономите час та приготуванні, а також купівлі тих же продуктів. 

 

 

 

Читайте також