Як обрати смачні мандарини: 5 практичних порад

Якщо обирати апельсини, то треба якомога твердіші (вони найбільш соковиті!), а от з мандаринами навпаки – вони повинні бути м’які.

Окрім того, критично важливо розрізняти мандарини і клементини. У різних сортів смак і м’якуш можуть відрізнятися, але мандарин обов’язково має бути соковитим, без сторонніх запахів та присмаків.

Звертайте увагу на шкіру

Аби пересвідчитись у свіжості плоду, зверніть увагу на шкірку. Вона має бути твердою та не легко відходити. Якщо шкірка тоненька та легко знімається, це означає, що продукт потихеньку втрачає соковитість. 

Дивимось на "тім'ячко"

Дивіться уважно на місце, з якого мандарін кріпився до дерева. Місце зриву має бути білим та м'яким. Якщо там є коричневі плями, значить плід вже засихає. 

Листя теж індикатор

Якщо вам пощастило обирати мандарини, які мають гілочки та листя. зверніть увагу на їх колір. Соковите, зелене, м'яке листя каже про те, що фрукти надзвичайно свіжі.

Цедра

Цедра при натисканні має пахнути або апельсином, або мати всім відомий «новорічний запах» мандарина. Що більш насичений запах, то стигліший мандарин.

Забарвлення

Сам фрукт має бути забарвлений рівномірно, з переходами від помаранчевого до зеленого, але зеленого забарвлення бажано мати не більше як 30% площі, а ще краще – без зеленого.

Читайте також