Як позбутися конденсату на пластикових вікнах: корисні поради

Кожну зиму ми стикаємося з однією і тією ж проблемою — конденсат на вікнах. Через коливання температури вологість підвищується, що тягне за собою неприємні наслідки. Однак не варто впадати у відчай, адже ми розповімо, як позбутися від конденсату на вікнах, інформує Ukr.Media.

Як позбутися від конденсату на вікнах

На жаль, конденсат не просто псує зовнішній вигляд вікон, але може стати серйозною проблемою. Через нього утворюється чорна цвіль, яка небезпечна для людини. Тому потрібно регулярно позбавлятися від зайвої вологи. Звичайно, можна кожен день протирати запітнілі вікна ганчіркою. Однак є більш дієві способи, які допоможуть позбутися від конденсату.

Мокрий одяг

Спочатку поговоримо про те, чого робити не варто. Адже деякі наші дії призводять тільки до погіршення ситуації з конденсатом. Наприклад, сушка речей у квартирі. Волога, яка при цьому випаровується, осідає на склі і швидко перетворюється в конденсат.

Тому потрібно якомога рідше сушити речі в кімнаті. Якщо є можливість посушити речі на балконі або в сушарці, краще нею користуватися. В іншому разі старайся сушити одяг в одній маленькій кімнаті, а після по можливості її прогрівати, щоб волога випарувалася.

Кімнатні рослини

На жаль, наші зелені домочадці — збирачі вологи. Вони утримують її в собі і навколо себе. Чим більше рослин в одному місці, тим вище там вологість. Тому найкраще прибрати рослини з підвіконня. Все одно немає великої користі з того, що вони там стоять.

Потрібно заздалегідь підготувати Кімнатні рослини до зимівлі і перенести їх на балкон. Або хоча б перенести вглиб кімнати, поставивши подалі один від одного. Так можна знизити вологість на підвіконні.

Як позбутися від конденсату за допомогою солі

Ми мінімізували вологість, а тепер потрібно зробити так, щоб зайву вологу щось вбирало. Для цього як не можна краще підійде звичайна сіль. Вона вже давно зарекомендувала себе як надійний метод позбавлення від конденсату. Сіль прекрасно вбирає вологу. І навіть з негативною енергією впорається на раз-два!

Що потрібно робити? Просто поставте невелику ємність з сіллю біля вікна. І вона буде сама собою вбирати вологу. Через деякий час вона може затвердіти. Тоді досить поставити її в мікрохвильовку на пару хвилин, щоб підсушити. Після цього сміливо використовуйте далі.

Читайте також