Як позбутися мошок у квартирі та будинку: перевірені способи

Влітку в квартирах та будинках можуть з'являтися плодові мушки. Вони не кусаються, але можуть бути дуже дратівливими та дуже швидко розмножуються. Як позбутися мошок - читайте у статті.

Плодові мушки люблять розмножуватися у фруктах, які гниють, а також інших вологих органічних матеріалах. За ттиждень самотня самка може відкласти до сотні яєць. З них вилупляються білі личинки, які потім перетворюються на лялечок і вже згодом - на дорослих особин.

Чому ці мошки з'являються в квартирі чи будинку? Насамперед, їх приваблює запах сезонних фруктів, аромат соків, варення та деяких квітів. Пиво чи солодке вино - дуже хороша для них принада. А тому не варто тримати вдома порожні пляшки.

Як позбутися мошок у квартирі чи будинку

Звичайно, краще просто не допускати, щоб ці мошки з'явилися в вашому домі. Для цього потрібно вчасно позбуватися перезрілих або гнилих продуктів. Щодня перевіряйте, чи овочі і фрукти придатні до споживання. Після купівлі їх краще одразу класти до холодильника, а залишків позбуватися якнайшвидше.

Але якщо плодові мушки все ж з'явилися, варто дізнатися, як позбутися їх. В цьому вам допоможуть народні засоби:

Посадити базилік чи м'яту в горщик - аромат цих рослин відлякує мошок та інших комах, а тому рекомендується тримати їх у горщиках на підвіконні в кухні. Якщо мошки однаково з'явилися, можна розпорошити невелику кількість води з олією базиліка чи м'яти.

Рідина для миття посуду та оцет - в велику банку налийте невелику кількість оцту. Це потрібно, щоб привабити комах. Додайте до нього кілька крапель рідини для миття посуду. Так мошки потонуть.

Полум'я свічки - потрібно помістити в каструлю з водою свічку та поставити ємність поряд із місцем проживання мошок. Зачиніть вікна, так полум'я буде єдиним джерелом світла. Комахи будуть до нього притягуватися. Вони будуть підпалювати у вогні крила і топитися у воді.

Пастка з бананом - відріжте від фрукта невелику частину та покладіть в банку чи склянку. Отвір потрібно перекрити саморобною "вирвою". Підійде аркуш паперу з невеликим отвором. Мошку буде приваблювати запах банана, а тому вона з легкістю потрапить до середини через невеликий отвір, а ось вибратися назад вже не зможе.

Читайте також