Як правильно вибрати міжкімнатні двері: 5 нюансів, на які треба звертати увагу

Міжкімнатні двері – дуже важлива частина інтер’єру будинку чи квартири. Вони не лише розділяють простір, але й створюють затишок і комфорт. Не забувайте, що під деякі моделі потрібно готувати стіни, створювати певні конструкції – це нюанси, які потрібно продумати ще на стадії чорнових ремонтних робіт. Оптимально, аби на той момент ви вже знали, які саме у вас будуть двері міжкімнатні. Так вдасться визначити найбільш оптимальний варіант за виглядом і концепцією.

Ключові аспекти, які варті уваги при виборі міжкімнатних дверей:

  • Конструкція. Міжкімнатні двері можуть бути зі скляними вставками, глухими або ж під засклення. Часто перші два варіанти поєднують, якщо це однакові моделі. До прикладу, у ванну можна підібрати двері глухі, а в вітальню – зі склом. Так приміщення буде значно просторішим.
  • Матеріал. Міжкімнатні двері найчастіше виготовляють із дерева або МДФ. У першому випадку такі двері виглядають ефектно та екологічно, але не забувайте, що періодично їх потрібно буде обслуговувати, адже дерево піддається впливу температури та вологості. Двері з МДФ – економічно оптимальний варіант. Вони виготовлені з дерев’яної стружки та клею. Така поверхня гарно піддається фарбуванню та декоративним доповненням. Ще один із варіантів – скляні міжкімнатні двері. Їх найкраще обирати у приміщення, де потрібен доступ світла. Вони можуть бути прозорими, матовими чи кольоровими – тут все залежить від дизайну.
  • Стиль та колір. Це ще одні не менш важливі характеристики для міжкімнатних дверей. Адже саме своїм виглядом вони доповнюватимуть інтер’єр. Найчастіше обирають класичний стиль, який гармонійно вписується у будь-який простір.
  • Тип відкриття. Міжкімнатні двері можуть мати кілька видів механізмів для відкривання: --складні, розпашні, розсувні, карусельні, роторні, маятникові. Обирати варто опираючись на місце, де двері будуть встановлені.
  • Вартість. Сучасний ринок пропонує великий асортимент міжкімнатних дверей на різний бюджет. На ціну впливає матеріал, комплектація та виробник. Все це потрібно уточнювати у консультантів магазину.

Міжкімнатні двері також мають виконувати функцію звукоізоляції, тож обираючи моделі – звертайте увагу на цей фактор. Таким чином вам вдасться зберегти приватність.

Як правильно визначити розмір дверей

Для того, аби уникнути зайвих проблем і казусів при замовленні міжкімнатних дверей, потрібно правильно зробити заміри. Для цього виміряйте висоту, ширину та товщину дверного отвору в стіні. Важливо: ширину вимірюємо у трьох місцях (вгорі, посередині та внизу) і оберіть найменший результат із трьох. Зверніть увагу, що ширина дверного полотна повинна бути на 70 мм вужчою від ширини отвору, адже цей проміжок необхідний для встановлення дверної коробки.

Читайте також