Як правильно заряджати телефон: поради з енергоефективності

«Календар сталих звичок» – проєкт компанії Carlsberg Ukraine. Його створили для користувачів, які хочуть вести більш екологічний та усвідомлений спосіб життя. Один з місяців присвятили порадам, що допоможуть кожному економніше використовувати енергоресурси, не погіршуючи якості життя.

«Календар сталих звичок» створено на основі 17 Глобальних цілей Асамблеї ООН. Ціль №7 – «Доступна та чиста енергія». Її головне завдання – забезпечити загальний доступ до енергоресурсів, сприяти розвитку альтернативних джерел енергії, які були б більш екологічними та енергоємними, а також збільшити частку енергетики з відновлюваних ресурсів.

У календарі є тематичний розділ із загальною назвою «Енергоефективність: з чого почати?», який містить короткі пояснення з фактами та корисні посилання. Ви дізнаєтесь, як правильно користуватись холодильником і зарядними пристроями, що таке фантомне навантаження та як його уникнути, чому варто перейти на енергозаощаджувальні лампочки й домашню техніку з високим рівнем енергоефективності.

Ситуацію з енергоресурсами прокоментували у компанії Carlsberg Ukraine: 

«Яким був би наш світ без електрики? Важко навіть уявити. Енергоресурси потрібні людям для комфортного життя: ми користуємось домашньою технікою та високими технологіями, заряджаємо ґаджети й автівки, не боїмося темряви, тому що завжди можна ввімкнути світло. Завдяки електриці розвиваються й інші галузі, наприклад освіта та охорона здоров’я, підприємництво та сільське господарство. Сучасний світ залежить від розвитку бюджетних енергоресурсів і їхнього безперебійного постачання. Гостро також стоїть питання економії енергії та перехід на її більш екологічні й альтернативні джерела».

А про співвідношення енергоефективності та відновлюваних джерел енергії розповів Георгій Гелетуха, голова правління ГС «Біоенергетична асоціація України»:

«Наскільки ефективно ви використовуєте енергію, яка вже вироблена, наприклад, наскільки утеплено ваш будинок – це питання енергоефективності. А ось використання відновлюваних джерел енергії, наприклад, біоенергетика – це енергонезалежність країни. З усіх видів відновлюваних джерел енергії біоенергетика найбільш розвинена та потужна у світі, саме її частка в енергонезалежності – найзначніша. Якщо подивитися цифри по Європі, то з усіх відновлюваних джерел приблизно 65% становить саме біоенергетика. В Україні ця цифра ще більша – близько 75%. Проте активно біоенергетика почала розвиватися в нашій країні лише останніми роками. Якщо десять років тому ми використовували менш як один мільйон тонн нафтового еквівалента з біоенергетики, то дані 2019 року вже показують, що в Україні було використано 3,4 мільйона нафтового еквівалента, і все це завдяки біопаливам. Незважаючи на позитивну динаміку змін, маємо ще безліч проблем, які потрібно розв’язувати, тож працювати є над чим. Сподіваємося, в Україні буде створено спеціальну біопаливну біржу, як у Литві, Латвії та Данії. Це не тільки сприятиме енергонезалежності держави, а й може знизити ціни на теплову енергію, коли в усьому світі збільшується вартість природного газу».

Аби щомісяця отримувати поради щодо формування корисних звичок, виберіть на сайті зручну для себе платформу (Google, iOS, OUTLOOK) і синхронізуйте «Календар сталих звичок» із календарем на своєму смартфоні.

***

Carlsberg Ukraine є частиною Carlsberg Group, однієї із провідних пивоварних груп у світі з великим портфелем брендів пива та інших напоїв. До складу Carlsberg Ukraine входять заводи в Запоріжжі, Києві та Львові. У портфель Carlsberg в Україні входять пиво, алкогольні та безалкогольні напої таких торговельних марок, як «Львівське», Robert Doms, Baltika, Carlsberg, Tuborg, Kronenbourg 1664, «Арсенал», «Квас Тарас», Somersby, Guinness, Seth & Riley's Garage, Warsteiner, Grimbergen та інші. Детальнішу інформацію можна отримати на сайті carlsbergukraine.com.

*На правах реклами.

Читайте також